Ми на зв’язку

Як чиновнику заробити на темі спорту 100 000 $?

Рубрика про стиль життя посадовців. У 2015 році Одарка Біла очолила управління молоді та спорту в мерії Дніпра. І вже через рік вона купує нову квартиру в ЖК “Лайтхаус” на вул.Фучика, 30а (неподалік від пам’ятника Слави). Зараз на ринку така 60-метрова квартира у тій будівлі коштує 75000 $, але Одарка в декларації вказує вартість в 13500 $, занижуючи ціну в кілька разів.

Причина проста: згідно до попередніх декларацій, вона фізично не може собі дозволити купити квартиру дорожче 15 тис.$, тому бреше в декларації про реальну вартість квартири.

Документи на квартиру

Декларація

Паралельно чиновниця купує в цьому ж будинку паркомісце, знову ж таки за сильно заниженою ціною. Але саму машину вона ані в 2017-му, ані в наступні роки не декларує.

Зате починає дуже часто їздити на Toyota Highlander 2012 випуску. Така машина зараз коштує 23-25 ​​тис. $.

Ця машина оформляється, як завжди, на родичів, в даному випадку – на її матір. Абсурд ситуації в тому, що мати живе на виїзді з м.Дніпро в будинку площею 28 кв.м. і навряд чи могла собі дозволити машину, яка коштує дорожче за її будинок.
Витяг тут

Зараз Одарка Біла балотується в депутати від партії Європейська солідарність, паралельно працюючи заступником керівника департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Виборцям вирішувати, чи буде у нас черговий депутат, який живе невідповідно до своїх статків. А ми оформляємо і спрямовуємо все це в НАЗК: нехай перевіряють життя цієї чиновниці на факти незаконного збагачення і недекларування майна (користування машиною). Може вона зможе пояснити фокус: як, маючи 18 000 $ (накопичення + ЗП), можна придбати майно на 80-100 тис. $

P.S. Одарка прийшла працювати в міську раду на керівну посаду в 26 років, через 3 роки завершила вищу освіту. Хоч вона й отримувала спеціальність в сфері будівництва, втім вирішила працювати в сфері молоді та спорту. Її резюме можна побачити тут

***
Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ