Ми на зв’язку

Як КП “Вода Донбасу” переплачує майже у 2 рази на закупівлях

Фактично через “схеми” підприємство виводить гроші на непідконтрольну територію

Дивіться, яку зрадоньку знайшов наш Денис Селин (Denis Selin). В його поле зор потрапило КП “Вода Донбасу” і Денисові вдалося побачити, як зручно для них склалася ситуація.

КП обслуговує весь регіон. Підприємство поділено на дві частини, одна – на підконтрольній Україні території, інша – на окупованій. А топ-менеджмент КП в повному складі нині – ну, ви самі зрозуміли, на якій стороні.

Ми глянули на закупівлі “Води Донбасу”, нещодавно вони придбали комп’ютерну техніку. І що ви думаєте? На одних торгах хлопці заплатили 2. 327. 618 грн., на інших – 2. 753. 763 грн. Ми порівняли ці цифри з цінами в інтернеті і звісно ж знайшли невідповідність. В першому випадку замість 2 млн. 327 тис. можна було заплатити півтора мільйони (1. 571. 339 грн., переплата – 756 тис.грн. (націнка +48%), в другому – трохи менше двох мільйонів (1. 899. 256 грн., переплата – 854. 507 грн. (націнка +45%).

Ціна завищена в майже 2 рази. Звідки така сміливість? Як ми вже сказали: керівництво КП – на окупованій території, тому притягнути всіх до відповідальності – завдання не з легких. І тут виходить як в старому анекдоті: треба визначитися – або до красивих, або до розумних. Або ж підприємство слід розділити на дві самостійні частини, або ж топ-менеджмент “Води Донбасу” повинен переїхати на підконтрольну Україні територію. Третього не дано.

ПОДІЛИТИСЯ