Ми на зв’язку

Судова перемога ГромКонтролю щодо тарифів на проїзд

‼️А у нас знову переможні новини‼️

😲Верховний Суд став на сторону Громадський Контроль у судовій суперечці, де ми вимагали від влади Дніпра дотримуватися законної процедури під час формування цін на проїзд в електротранспорті.

👉Минулого року в кінці літа наша команда змогла тимчасово зупинити незаконне підвищення вартості проїзду в трамваях, тролейбусах та метро. Тоді чиновники збиралися протягнути підвищення без дотримання встановленої законом процедури (https://bit.ly/2Z3s7D5 ).

‼️ГромКонтроль наполягав, що такі рішення, як підвищення цін на проїзд, повинні проходити за процедурою прийняття регуляторного акта, з обов’язковим громадським обговоренням.

👀Ми звернулися до суду, де перемогли, на півроку затримали зростання цін на проїзд в електротранспорті, яке безпосередньо зачіпало інтереси жителів Дніпра. Владі довелося, хоч і формально, провести громадські слухання.

‼️Ми вважаємо, що за спробу проштовхнути “по-швидкому” підвищення цін на проїзд несуть відповідальність такі чиновники (і одночасно депутати міськради): заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, директор Департаменту транспорту Ігор Маковцев, директор Департаменту юридичного забезпечення Артем Павлов‼️

👉Успішно пройшовши дві судові інстанції, ГромКонтроль зараз отримав рішення Верховного суду (https://bit.ly/2YpDwOd ), який підтвердив: будь-які підвищення вартості проїзду в трамваях та тролейбусах мають проходити за процедурою прийняття регуляторного акту. З обов’язковим громадським обговоренням і оприлюдненням розрахунків.

🧐Це рішення є прецедентним для суперечок, пов’язаних з тарифами на проїзд в електротранспорті в Україні. І тепер в інших містах країни також мають дотримуватися процедури, встановленої законом.

ПОДІЛИТИСЯ