Ми на зв’язку

Що можна зробити, щоб 250 млн грн з парковок Дніпра не уходили на Кіпр?

Команда Філатова знову пробує зробити парковки платними. Якщо раніше у нас в місті було 6000 платних паркомісць, то згідно із новим рішенням мерії їх може стати 11000.

Варто знати, що місто поділять на три зони. Окрім центральної та наближеної до центру зон платні парковки тепер  будуть також  на спальних масивах.

Зараз міська влада опублікували частину документів щодо своїх планів. 


1) Вражає розрахункова вартість, яку зараз збирають з парковок – 400 млн грн на рік (з них 150 млн грн – зі стоянок). При цьому варто розуміти, що на ТОВ Паркт Сервіс Группе припадає 250 млн грн. До того ж ці розрахунки зроблені з урахуванням неоднозначного понижуючого коефіцієнту 0,5 щодо завантаженості парковок: якщо його не враховувати, то сума буде в два рази вище.

Цифру в 400 млн грн ви отримаєте, якщо складете річну вартість (Вр) в 6 категоріях
https://bit.ly/2SSBcfk

2) Місто поділять на три зони, і третя зона – це спальні масиви. На масивах планують зробити 2965 платних паркомісць, швидше за все – замість нинішніх безкоштовних https://bit.ly/34XQODX

Список із 8000 паркомісць, які хочуть зробити платними, вони затвердили рішенням виконкому №587 від 30.11.2016 із купою змін. Наприклад, там є зони платного паркування біля ТЦ Терра на 12-му кварталі, на Лівобережному-3 (проспект Миру), уся верхня частина вул.Робочої, біля ТЦ Кодак на Перемозі, на вул.Калинова, вул.Березинська, пр.Слобожанський та в багатьох інших місцях.

Ми зібрали весь список із 395 таких парковок в одну таблицю, ви можете переглянути його тут:  https://bit.ly/3k0NjD3  

Останні правки в це рішення можна побачити тут https://bit.ly/3k4EbNu

Це – не остаточний список, оскільки міська влада зараз планує  активно його розширювати.

Що робити?

Оскільки наша команда виграла низку судів, то ми таким чином змусили владу почати встановлювати тарифи відповідно до норм закону.  Оскільки згідно до закону встановлення тарифу має відбуватися через регуляторну процедуру, то тепер у нас є законні права писати заперечення і зупинити це. 


Міськрада знову порушила низку норм закону та  нормативних актів, тож майбутні суди ми, швидше за все, теж виграємо. Але цьому дуже посприяє, якщо всі небайдужі відправлять форму із запереченнями на їх електронну пошту, як передбачає закон. 


Ми заздалегідь підготували для всіх шаблон звернення –  його треба відправити до 18.10.2020.


Ви можете доповнити пункт 5 парковками, які знаходяться біля вас або внести ті, які вас турбують. Також не забудьте в 6-му пункті вказати ваше ПІБ та контакти.

Посилання тут https://bit.ly/3ds2ym1 


Надсилати документ треба на електронні адреси: public.parking.dp@gmail.com і  vrp@dmr.dp.ua 

Другий варіант – запитати ваших депутатів (кандидатів у депутати міськради), чи готові вони проголосувати за фіксований список безкоштовних парковок вже наступного тижня. 

Оголошення про проведення регуляторної процедури і всі документи можна прочитати тут https://bit.ly/2FBbnNS

Всі обговорення тарифу знову проводили кулуарно, в них у взяли участь 7 осіб: 5 представників від мерії (Федорчук К.Ю., Коваленко О.О., Бацун В.П., Алейниченко М.М., Омельченко Д.А.), Юрчак О.В. (представник Паркт Сервіс Группе) та Ширінов Р.Д. (Urban Dnipro). Саме ці люди узгодили розрахунки.

***Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ