Ми на зв’язку

Продовжуємо роботу над покращенням показників підзвітності міських рад

Рівень прозорості та підзвітності не залежить від розміру міста, регіону чи кількості нулів у його бюджеті. Все визначає бажання місцевої влади бути відкритою та впроваджувати зручні електронні послуги, які роблять життя мешканців простішим та комфортнішим.  

Діяльність Громконтролю останні 3 місяці частково була направлена на консультації міських рад щодо підвищення якості їх звітності перед громадянами за методологією підзвітності, що була розроблена за нашою участю та командами Прозорі міста (ГО “Трансперенсі Інтернешнл Україна”) та командою ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень”.

Один з прикладів такої роботи – міська рада Краматорська.  За результатами 2020 року місто отримало 49,3 бала та зайняло сорокове місце у Рейтингу прозорості. 

У Рейтингу підзвітності місто зайняло 22 сходинку та набрало лише 12 балів зі 100. У семи з 14 сфер Краматорськ не отримав жодного бала. Це означає, що у міськради попереду чимало роботи для покращення залученості громадян до ухвалення важливих для містян рішень. 

Станом на липень 2021 року міською радою вже було удосконалено свою роботу, так, наприклад, управління соціального захисту населення та відділ охорони здоров’я додали на свої сайти форму зворотного зв’язку щодо якості надання своїх послуг, де громадяни можуть залишити відгуки та пропозиції, а відділи опрацювати їх та покращити свою роботу. Також Краматорською міською радою було впроваджено цифровий сервіс Портал Контакт Центр Краматорськ, де можна в режимі онлайн залишити звернення щодо потреби у ремонтних роботах або інших проблемах і відстежувати статус вирішення питання, що спрощує життя громадянам. 

Також слід зазначити, що на оновленому сайті Краматорської міської ради легко можна знайти анонси засідань в відокремленому розділі, що дуже зручно, бо в загальній стрічці новин такі об’яви загублюються серед інших новин. 

Проте міська рада Краматорська має попереду не мало роботи задля підвищення рівня підзвітності перед громадянами, як і інші МР, в свою чергу,  ми готові допомогти з цим.Детальніше про виконання індикаторів прозорості та підзвітності Краматорська можна дізнатися на картці міста.

ПОДІЛИТИСЯ