Ми на зв’язку

Міськрада закривається від дніпрян

🤷‍♀️🙎‍♂️Певно, міська влада Дніпра вирішила позбутися надокучливих громадян, які набридають своїми електронними петиціями. Бо на черговій сесії депутати оновили Статут міста Дніпра, в якому збільшили мінімальну кількість підписів, необхідних для розгляду електронної петиції🙀

❌Тепер, аби міськрада розглянула петицію, необхідно зібрати не 1000 голосів, як було раніше, а цілих 3000 підписів протягом 90 днів❌

🧐В результаті у Дніпрі – один з найвищих порогів для електронних петицій серед міст країни. Наприклад, у Львові електронне звернення повинне набрати 500 голосів для розгляду владою, а в Одесі – 1000.

😡Нововведення серйозно ускладнить для громадян можливість звертатися з петиціями до влади міста. Всім, хто створював петицію, добре відомо, що заручитися підтримкою навіть 1000 чоловік без незаконних накруток і адміністративного тиску вкрай складно😡
😟А поріг в 3000 голосів практично знищує ідею е-петицій – передового інструменту електронної демократії. В результаті прості громадяни просто не зможуть зібрати голоси і достукатися до влади міста.

👉Команда Громадського Контролю розробляла нормативну базу, просувала ідею електронних петицій в Дніпрі і запропонувала проект рішення про електронні петиції, яке ухвалила міськрада (https://bit.ly/3g9eaLH ).
👉Потім ми вимагали від чиновників міськради і особисто мера Бориса Філатова адекватного розгляду і реагування на електронні петиції.
👉Ми перемогли в кількох судових процесах, де зобов’язали керівництво міста і особисто міського голову дотримуватися норм закону і розглядати петиції громадян (https://bit.ly/2ype8y1 ).

Для того, щоб зміни вступили в силу, депутатам належить змінити також рішення про електронні петиції. Ми впевнені, що суспільний резонанс не дозволить поховати е-петиції в Дніпрі.

ПОДІЛИТИСЯ