Ми на зв’язку

Хто його знає, скільки тих заяв⁉️

😕В міськраді навіть не ведуть облік заяв від підприємців на оформлення землі, а черга тягнеться багато років.

Нові цікаві нюанси щодо скандального рішення міськради про підвищення земельного податку в 4 рази до 644,05 грн за квадратний метр, яке Громадський Контроль разом з низкою інших громадських організацій оскаржує в судi (передісторія тут).

👉Одна з ключових причин, якою міська влада зумовлювала необхідність підвищення земельного податку – нібито дніпряни-підприємці не бажають оформлювати земельні ділянки, які використовують для ведення бізнесу. Отже, за логікою мерії, у разі неоформлення мають платити більше.

🧐Але ті, хто намагався оформити земельні ділянки в Дніпрі знають, що це дуже довгий та важкий процес. Відповідні документи можуть знаходитися на розгляді в мерії роками. Можливо, посадовці чекають від підприємців “пропозицій” для “вирішення питання”?

🙄При цьому секретар міськради Олександр Санжара запевняє, що станом на цей час черга із заяв на оформлення землі пришвидшується – нібито чиновники вже розглянули заяви, подані у 2018 р.
Адвокат Василь Підлужний (Vasilyi Pidluzhnyi) отримав від мерії іншу інформацію. У відповідь на запит Департамент по роботі з активами відповів, що міськрада взагалі не веде облік нерозглянутих звернень на оформлення права оренди:

“На мій запит міськрада відповіла, що облік нерозглянутих звернень на оформлення права оренди вона не веде”, – зазначив він

👉До того ж дніпряни стверджують, що в міськраді не розглянули їх заяви ще й за попередні роки, приміром, за 2009-й…

⁉️Тож як можна робити управлінські висновки, не знаючи реальний стан справ⁉️

👉Тим часом судовий процес за позовом ГромКонтролю та низки інших організацій щодо визнання незаконним рішення міськради про підвищення земельного податку триває. Суд виніс проміжну ухвалу, якою зупинив дію рішення мерії. Однак відомо, що податкова вже встигла нарахувати низці підприємців платежи за підвищеною ставкою: приміром, за оренду 7 соток землі пропонують сплатити півмільйона гривень, наводить приклад Василь Підлужний. Цифри вражають. Тож мабуть бізнесу варто долучитися до громадських об`єднань у справі захисту своїх інтересів.

Втім остаточне рішення попереду. Наступне судове засідання призначене на 15 липня.

Слідкуйте за нашими новинами в Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ