Ми на зв’язку

Громадськість Кременчука долучилася до оцінювання підзвітності міста

11 червня команда ГО “Громконтроль” спільно з  командою програми “Прозорі міста” провели тренінг для громадських активістів та активісток, а також  членів громадських організацій міста Кременчук.

Під час зустрічі учасники ознайомилися з діяльністю програми Прозорі Міста та результатами Кременчуга у Рейтингах прозорості та підзвітності, працювали з оновленною методологією підзвітності міст , а також вивчали функціонал онлайн-платформи Transparent cities.

Активісти оцінювали роботу Кременчугської міської ради за індикаторами сфер Освіта, Інформація про роботу ОМС, Кадрові питання, а також залишили свій перший відгук за оцінкою індикатора сфери Бюджетний Процес.

Поспілкувалися про нагальні проблеми доступу на участь у засіданнях міської ради та виконавчого комітету, можливостях участі громадян онлайн та якості трансляцій засідань. Також представники ГО озвучили проблеми, з якими вони стикалися при взаємодії з ОМС свого міста та поділилися досвідом їх  вирішення.  

Під час тренінгу учасники обговорили, як громадськість може долучитися до перевірки підзвітності міської ради, які переваги для громади несе підвищення прозорості та підзвітності місцевої влади та як це впливає на розвиток міста. 

Тренінг відбувся в рамках проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», що реалізується Трансперенсі Інтернешнл Україна в межах програми «Transparent cities/Прозорі міста» за фінансової підтримки Європейського Союзу

ПОДІЛИТИСЯ