Ми на зв’язку

Для родини він може все

Історія з віджимом нерухомості у Дніпрі набула нових фарб. І на цей раз діючі особи також пов’язані з прокуратурою Дніпропетровської області.

Цховребов Алан Олександрович працює в органах прокуратури з 2002 року. Він нас зацікавив, бо ще з 2015 року перестав декларувати будь-яку житлову нерухомість, як свою, так і членів сім’ї. За 2015-2018 роки прокурор із нерухомого майна декларує лише паркомісце 14.8 квадратних метрів. За це паркомісце конкурують дружина прокурора, дочка, сам пан Цховребов і Lexus GX 470, наданий сестрою у користування прокурору. Іншого нерухомого майна ані у власності, ані у користуванні в деклараціях прокурора не значиться. Проте, відсутність житла у прокурора дуже гармонічно поєднується з купою нерухомості у родичів прокурора.

Серед того, що вдалось знайти: великий дім, квартири і паркомісця у новобудовах в Києві та Дніпрі на матері прокурора. Земельні ділянки, нежитлові приміщення комерційного призначення на матері, сестрі та зяті.

Загальна площа нерухомості перевищує 1000 квадратних метрів, але саме історію нежитлового приміщення зятя на 91.5 квадрат ми вам і хочемо розповісти.

Володіє ним Андрій Романюк, чоловік сестри Алана Цховребова, Аліни. Володіє не так давно – 23 серпня 2019 року йому це приміщення передало ТОВ “ЗЕВС ЕСТЕЙТ КОМПАНІ”. Чому ми робимо акцент на даті? Тому що “Зевс” сам отримав це приміщення в цей день. А обидві операції реєстрували реєстратори комунального підприємства “Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу”. Так, того самого, що реєструвало оборудку з виводу 10500 квадратних метрів вартістю понад 150 мільйонів гривень в житловому комплексі Кіровський (детально про схему тут). Одна з угод навіть зареєстрована тим самим Юрієм Гладковим, якого було затримано співробітниками поліції – .

Щодо оборудок, які відбулися завдяки діям Гладкова і його колег, відкрита ціла низка кримінальних справ. В рамках однієї з них співробітники поліції встановили, що ТОВ “ЗЕВС ЕСТЕЙТ КОМПАНІ” має ознаки фіктивності і створювалась безпосередньо перед датою набуття права власності, і є ймовірність того, що вказане підприємство створювалось з метою прикриття незаконної діяльності (шахрайства). З боку ж прокуратури цю справу супроводжує прокурор Владислав Красивін, який і подавав клопотання про вилучення документів “Зевсу” ще в листопаді 2019 року. Після чого слідів цієї справи у судовому реєстрі не має. Воно і не дивно – Красивін знаходиться у прямому підпорядкуванні Цховребова.

У Алана Цховребова – прямий конфлікт інтересів щодо розслідування фіктивної реєстрації приміщення магазина на чоловіка своєї сестри. Вважаєте він зацікавлений у результативному розслідувані, в наслідок якого можуть визнати винним чоловіка його сестри? Більш того, ми припускаємо, що саме прокурор був ініціатором подібної оборудки. Тому кожен день знаходження первинної документації щодо оборудок у підлеглих Цховребова може призвести до знищення чи фальсифікації доказів по цій справі.

На нашу думку, будь-яка можливість впливу Алана Цховребова на справи, пов’язані з комунальним підприємством “Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу”, є неприпустимою. А наслідки можливого впливу потребують детального вивчення. Тому ми закликаємо Генерального прокурора України Руслана Рябошапку вжити всі відповідні заходи щодо усунення можливого процессуального та особистого впливу Цховребова на перебіг досудового слідства у справах щодо незаконних дій реєстраторів комунального підприємства “Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу”. А власне справи взяти на особистий контроль.

***
Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу та Національного Фонду Підтримки Демократії (США). За зміст публікації відповідальність несе ГО “Платформа Громадський Контроль”. Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу і НФПД (США).

ПОДІЛИТИСЯ