Ми на зв’язку

Золотий чоловік депутатки Стєпанян купує Porsche Panamera за 3500$

Сім’я Олени Стєпанян, депутатки міськради від ОПЗЖ, має низку розбіжностей у своїй декларації та вкрай неоднозначно нажите майно.

1) Чоловік депутатки, Айк Стєпанян, у 2020 році придбав Porsche Panamera за 3500$, це майже у 8 разів менше ніж ринкова вартість (30 000$) автомобіля. У реєстрі битих авто перевірили, її там не знайшли.

2) Айк Стєпанян у 2017 році купує 110 кв. м на Троїцькій 3-б. Ринкова вартість цих приміщень близько 85 000$. Але згідно з декларацією Олени Стєпанян грошей на такі покупки у них просто не було, адже загальний дохід та заощадження згідно з декларацією складали 18 000$. До того ж на ці заощадження Олена Стєпанян купує Mercedes-Benz B 200 за 13 300$. Виходить за 2017 рік витрати на 80 000$ більше ніж доходи. Тому сім’я Стєпанян просто замовчує про цю нерухомість та не вказує її у декларації.

3) У 2018 сім’я Стєпанян купує ще одне приміщення площею 214 кв. м на Паторжинського 24. Згідно з декларацією заплатили за нього 33 000$, це 154$ за кв. м. (Витяг). Слід зазначити, що приміщення на червоній лінії, на першому поверсі. Ціну занижено приблизно у 8 разів. Але навіть таку занижену вартість Стєпаняни пояснити не можуть, адже їх заощадження згідно з декларацією складали 4 000$. У декларації вони знову лукавлять та занижують на 40% площу приміщень. Зараз це приміщення знімає газова компанія Фірташа і там знаходиться офіс 104 ua, ви майже завжди можете побачити чергу на вулицю. Газовики за рік оренди платять близько 50 000$, виходить або газовики переплачують, або ж таки ціну квартири сильно занижено, якщо окупність у неї менш як рік.

Депутатка Олена Стєпанян близька знайома Геннадія Гуфмана ще з 2013 року. Хоча депутаткою вона стала лише у 2015 році коли почалась серія її “неоднозначних” голосувань, але “схематоз” почався раніше. У ті роки вона працювала на Державному підприємстві “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади”. Обіймала посаду заступниці директора, а потім понад рік в.о. директора. В ті ж роки відбувається відчуження в інституту 3814,2 кв. м на Писаржевського 1-а. Із судової справи №904/9530/16 ми дізнаємось, що відчуженням займались дві компанії ТОВ “Інвестдніпро” та ТОВ “Терра Сервіс Плюс”. Бенефіціаром ТОВ “Інвестдніпро” була ізраїльська компанія “Zenter Development and Investments LTD”. А бенефіціаром ТОВ “Терра Сервіс Плюс” був Ліфшиць Є.С. Ми не знайшли документів, що Стєпанян перешкоджала відчуженню або намагалася повернути ці приміщення. Ринкова вартість цих приміщень сягає 2 млн$. Водночас Стєпанян у 2013 році купує квартиру на 97 кв. м. у самому центрі Дніпра на пр. Яворницького 83 (перехрестя з вул. Сєрова, витяг ttps://bit.ly/35oS0AG). А з 2017 року Олена Стєпанян стає управителем готелю “Дніпропетровськ”, який належить ТОВ “Готельний сервіс”. Містика у тому, що бенефіціарами там є Гуфман Г.Л. та Ліфшиць Є.С. Тобто спочатку не помічаєш, що в інституту “виводять” нерухомість, а потім йдеш до цих же хлопців працювати.

Ми не віримо у такі містичні збіги, бездіяльність на посаді, забудькуватість депутата та вкрай неоднозначні покупки нерухомості. Чи готові правоохоронні органи повірити у такі містичні збіги чи таки проведуть слідчі дії проти оточення Гуфмана, покаже найближчий рік.

P.S. Всі охочі можуть підтримати нашу діяльність https://gromko.org.ua/pidtrymaty/

P.S.2 При підготовці публікації використовувались відкриті джерела, державні реєстри та система Ю-Контрол (youcontrol.com.ua).

ПОДІЛИТИСЯ