Ми на зв’язку

Загадкове збагачення на 200 000 $ депутата та за сумісництвом колишнього головного юриста міськради

У 2016 році, лише через рік після того, як Артем Павлов став депутатом, він купив квартиру площею 78 кв.м у ЖК “Атлант”. Зараз така квартира з ремонтом та меблями коштує близько 90 тис. доларів. У декларації він зазначив ціну 30,5 тис. $, але витрати на подальший ремонт та облаштування квартири на заощадженнях і витратах у деклараціях не показано.

У січні 2020 року сім’я Павлових купує ще одну квартиру площею 81,5 кв.м (вул.Сімферопольська, біля монумента Вічної Слави). Вартість такої квартири на ринку – 40-50 тис. $, але у декларації Павлов вказує покупку за 9 тис. $. Навіть якщо врахувати стан будинку, важко припустити, що рік тому в ньому можна було купити квартиру з ціною 110 $ за квадратний метр (наразі в інтернеті ціна 466 $ за 1 кв.м.).

Ми вважаємо, що ще частину нерухомості сім’я Павлових оформила на колегу дружини, громадянку Людмилу Новікову. Новікова разом із Крістіною Павловою (дружиною Павлова) працювала в Університеті митної справи та фінансів. Так, у 2019 році Людмила купила квартиру площею 44,1 кв.м у ЖК Атлант – сусідню з квартирою Павлових. При цьому Павлови, згідно з декларацією, жили не у своїй квартирі, а у квартирі Новікової. Схоже, що банально Павлови об’єднали свою квартиру з квартирою Новікової і зробили велику квартиру площею 120 кв.м. Напевно, саме тому вказується, що Павлови мешкали у квартирі Новікової. Згідно з декларацією, квартира Новікової коштує 14,8 тис. $, хоча вартість такої квартири приблизно 54 тис. $ (майже в 4 рази більше). Хоч Новікова і працює звичайним викладачем, у 2016 році вона купила іншу квартиру у цьому ж будинку площею 44,4 кв.м, а у 2018 році – квартиру площею у 69 кв.м у будинку по вул. Калинової, 102 (зараз її вартість 39 тис. $).

Також у 2018 році Павлови купують другу машину (TOYOTA YARIS 2014 року випуску) за 80 000 грн. (3 тис. $). На ринку такі машини коштують від 9 до 13 тис. $ Загадка – як Павлови змогли купити її втричі дешевше за ринкову ціну?

Паралельно під цю машину Павлови купують паркомісце в ЖК Атлант, 19 кв. м коштували 210 тис. грн. Давно не зустрічали, щоб хтось готовий був заплатити за паркомісце майже втричі більше, ніж коштує його машина.

Трохи містики.
У декларації за 2017 рік Павлов зазначив дохід від продажу нерухомості в розмірі 13 тис. $. Ми дійшли висновку, що він отримав ці гроші за продаж нерухомості, якої у нього не було, що як мінімум підозріло. Адже всі об’єкти нерухомості із декларації за 2016 рік залишилися на місці та є у декларації за 2017 рік. Гроші чиновник отримав від компанії ТОВ “Український Дім Атлант”. За даними сайту YouControl, до складу засновників компанії входить Анастасія Кудрявцева – керівник ТОВ “Дніпровська Девелоперська Компанія” – фірми, безпосередньо підконтрольній Геннадію Корбану. Невже це подарунок від Корбана?

Навіть з урахуванням “дивних подарунків” Павлов не міг собі дозволити такі покупки. Адже Павлови та їхнє оточення за документами купили нерухомості на 65 тис. $, хоча на ринку така нерухомість коштує 140 – 215 тис. $.

Чи може Артем Павлов (депутат від партії “Пропозиція”) чесно працювати на благо містян, якщо він лукавить у декларації? Питання риторичне. Якщо головний юрист міськради собі таке дозволяв, то не дивно, що міськрада дуже часто нехтувала законами.

Усі зібрані матеріали ми надсилаємо до НАЗК та правоохоронців.

Сподіваємося, що розголос стилю життя таких людей та фактів їх збагачення простимулює правоохоронців таки розпочати розслідування.

P.S. Усі охочі можуть підтримати нашу діяльність https://gromko.org.ua/pidtrymaty/

P.S.2 Документи та посилання
Витяги на нерухомість

Декларації Павлова:
2016 р.
2017 р.
2018 р.
2019 р.
2020 р. (перед звільненням)

Посилання на ринкову вартість квартири у районі вул. Антоновича
Посилання на ринкову вартість квартири на вул. Калиновій
Посилання на ринкову вартість машини TOYOTA YARIS

Посилання на інформацію по ТОВ “Український Дім Атлант”

ПОДІЛИТИСЯ