Ми на зв’язку

Як в Дніпрі змогли підвищити квартплату в 3,5 рази і хто на цьому заробив?

Квартплата в Дніпрі – одна з найвищих в Україні. Давайте розберемося, як так вийшло, що платежі стали заходити на приватні фірми, які отримали право на обслуговування будинків без конкуренції, і хто підписував документи.

Міська влада здійснила все за три етапи:

1) У грудні 2016 р. підвищують розмір квартплати з 1,8 грн до 2,7 за 1 квадратний метр. Гроші йдуть в ЖЕКи.

2) В грудні 2017 р. підвищують квартплату з 2,7 грн до 6,7 грн (іноді до 7,2 грн) за 1 квадратний метр. Гроші йдуть в ЖЕКи / “Жилсервіси” (комунальні підприємства, створені міською радою). Міська влада під час підвищення обіцяла, що до складу тарифу увійде обслуговування ліфтів та ремонти дахів / під’їздів

Рішення тут: http://bit.do/fJQSK

3) У грудні 2019 р. проводять фіктивний / корупційний конкурс, де передають усі прибуткові будинки на обслуговування двом своїм приватним фірмам. І вже для приватних фірм закріплюють надвисокий тариф у 6,7 грн за 1 квадратний метр.

Чому ми вважаємо конкурс фіктивним / корупційним:

Факт 1: розділили всі будинки на “прибуткові” і “збиткові”, розбивши їх на різні лоти.

Факт 2: Для виконання норми закону чисто формально опублікували оголошення в газеті, і при цьому нічого конкретного в ньому не вказали: мовляв, “шукайте все на міському сайті”.
Фото оголошення – https://1drv.ms/u/s!At34Fk4e3iAIg1E0NWox782nbJY2?e=0AVhkH

Факт 3: Інформація про конкурс знаходиться у нетрях міського сайту та там вказано – за документами та додатковою інформацією приходьте у департамент. http://bit.do/fJRGG

Факт 4: На конкурс з визначення компанії, яка буде обслуговувати першу половину прибуткових об’єктів, подається 2 претендента. Один претендент – приватна компанія (Екологія-Д), другий – один з “Жилсервісів”. На другу половину прибуткових об’єктів подається фірма Управбудсервіс, а в ролі “конкурента” приходить один з “Жилсервісів”. При цьому на конкурс приходять всього 2 приватних фірми (замість 15) і вони між собою навіть не конкурують.

Факт 5: міська влада підписує договори і “ліквідує” документи з комерційними пропозиціями учасників.

Хоча в місті – близько 20 різних компаній, що управляють, про цей конкурс ніхто не знав, і як наслідок – не подав документи. В результаті ціни вийшли в 1,2 -1,5 рази вище, ніж у інших компаній, що управляють будинками. При цьому якість обслуговування за багатьма адресами залишається низькою.

Висновок, що документи “ліквідовані”, ми робимо, виходячи з відповіді департаменту ЖКГ, в якому той повідомляє, що документи щодо конкурсу одразу після конкурсу були перенесені в архів. А в архіві вони були… затоплені – менше ніж через 5 місяців після конкурсу. При цьому їх навіть не бентежить, що потоп / затоплення було в департаменті ЖКГ, який нібито має стежити, щоб в місті не було затоплень…

Фірма Управбуд-сервіс належить / близька до Геннадія Гуфмана. Гуфман керує обласним осередком та є “фактичним” керівником фракції партії Опозиційна платформа – За життя в міській раді. Зв’язок прослідковується, через Максима Дегтяренко та бізнес-партнера Гуфмана – Євгенія Ліфшиця.
Документи – https://1drv.ms/u/s!AmuWcCbDrKZcgTsnNaj44Ba5zpPv?e=nUQ7bC
Управбуд-сервіс “виграв” право на обслуговування багатоповерхових будинків в Індустріальному та Соборному районах.

У фірми “Екологія-Д” кінцевими бенефіціарами є брати Дубінські. Зв’язок можно прослідкувати через Віталія Коваленко, фірму Екосфера-Дніпро та рішення суду, де правоохоронці перелічили, які фірми точно з орбіти Дубінских http://reyestr.court.gov.ua/Review/74447976#
Документи https://1drv.ms/u/s!AmuWcCbDrKZcgSmJyousCTFTRAhw?e=MoMasz
Екологія-Д виграла право на обслуговування багатоповерхових будинків в Самарському, АНД, Новокадацькому, Чечелівському, Центральному і Шевченківському районах

Документи щодо відбору цих компаній підписали:
Грицай – директор департаменту житлово-комунального господарства,
Вишнивецький – депутат міськради, фракція ОПЗЖ (Опозиційна платформа – За життя),
а також Путніна М.В., Слєпцов В.В., Денисов В.В., Коценюк Н.В.

Протокол тут
https://1drv.ms/u/s!Au40BbHMtYfaoxCJFcyhuvdEoC_G?e=4yAbC3

Ми зі свого боку більше ніж 2 місяці тому пішли в суд, щоб скасувати цей фіктивний конкурс, але суддя Дєєв з різних причин так і не провів навіть перше засідання. Номер справи №160 / 7575/20.
З іншого боку – звернулися в поліцію, і там справа зараз рухається дуже повільно. Сподіваємося, прокурор Данилюк Ю.В і начальник обласної поліції Щадило А.А. додадуть прискорення справі №12020040640001763.
Документ https://1drv.ms/u/s!Au40BbHMtYfaoxFN3KeOAPGNHjtF?e=zVdgdR

Якщо провести чесний конкурс серед керуючих компаній на обслуговування будинків Дніпра, то квартплату реально знизити на 20-50%. Або за ці кошти ми таки побачимо реальні дії з ремонту та обслуговування будинків, а не лише красиві звіти на папері.

Сподіваємося, розголос прискорить слідчий процес і не дозволить злити справу в суді, а подібні депутати- “схемщики” більше не потраплять до міської ради.

***
Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ