Ми на зв’язку

Як проходить атестація прокурорів⁉️

👀 Прокурори регіональних прокуратур проходять атестацію з березня 2020 року і команда Громадський Контроль уважно стежить за перебігом цих подій.

👉Раніше ми розповідали, що в Дніпропетровській обласній прокуратурі – 281 співробітник, який має проходити атестацію (цифра вказана без місцевих прокуратур). З них захотіли здавати екзамени 273 особи.

👉 На перший етап атестації (іспит на знання законів) з’явилися 252 людини (238 в березні та 14 в червні). В результаті в цілому перший етап атестації пройшли 198
співробітників.

Другий етап атестації – тест на загальні здібності (логічний тест) здало 180 осіб (https://bit.ly/3er5dfh ).

🤷 Як бачимо, з 281 співробітника обласної прокуратури змогли пройти перші два етапи 180 осіб. А 101 особа не пройшла екзамени або ж просто не прийшла на перевірку – це 35,9% усіх, хто мав пройти атестацію.

‼️Станом на 16 червня на основі рішень кадрових комісій про неуспішне проходження атестації звільнені 66 співробітників прокуратури Дніпропетровської області.

Сподіваємося, що по іншим співробітникам, які не пройшли атестацію, незабаром будуть прийняті аналогічні рішення.

👉 На третьому етапі, який пройде в середині літа, прокурорів чекає співбесіда, на якій з’ясують, чи відповідає працівник прокуратури вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності.

ГромКонтроль провів серію розслідувань (почитати можна тут https://bit.ly/3hWMXwH і тут https://bit.ly/2Vn9id9 ) про аномальні доходи та майно прокурорів. Усю інформацію ми передали в Офіс Генерального прокурора. Ми впевнені, що знайдені нами факти мають враховуватися Офісом Генерального прокурора та атестаційними комісіями.

Передати нам інформацію про прокурорів для відповідного оформлення можна на пошту dpcertification@gmail.com

ПОДІЛИТИСЯ