Ми на зв’язку

Як люди Гуфмана супер-дешево приватизують нерухомість в центрі Дніпра

За останні 4 роки в Дніпрі сотні об’єктів були приватизовані за мутним схемами. Наприклад, приміщення в центрі, на вул.Гоголя, 19, приватизували по 100 $ за кв.м. Цілком приміщення площею 220,8 кв.м було продане за 579 тис.грн. Ринкові ціни у тій будівлі – від 630-900 $ за квадратний метр. Тобто міську власність продають в 6-9 разів дешевше ринкової ціни.

Приватизувало це приміщення ТОВ “К.О.Д.”, за яким стоїть Геннадій Гуфман (керівник місцевої партії Опозиційна платформа – За життя). Дегтяренко Максим (депутат Соборної райради, балотується до міськради від ОПЗЖ) є директором вищезгаданого ТОВ “К.О.Д.” та ТОВ “Житлово експлуатаційне підприємство”. А бенефіціаром останнього ТОВ є Євген Ліфшиць, бізнес-партнер Геннадія Гуфмана.

Документи http://bit.do/fKhmp 

Нагадаємо, саме ТОВ “К.О.Д.” надходять ваші гроші за квартплату в Соборному та Індустріальному районах. Розслідування можно подивитися тут https://bit.ly/2GPVpQD

Як реалізують цю схему?

Крок 1
Взяти в оренду приміщення. Договір з 15.06.2018 по 13.06.21. Документ – https://bit.ly/3lZvJzZ

Крок 2
15.07.2019 попросити депутатську комісію дозволити “покращити” нерухомість. За це голосують 4 депутати: Нікітін С.М. від ОПЗЖ, а також троє  від “Пропозиції”: Федоренко В. В., Буря K.M., Верба В.М.

Документ (питання 3.10)  https://bit.ly/2H00mWs


Крок 3  Зробити оцінку “покращень”.

Крок 4. Отримати дозвіл на приватизацію без аукціону від депутатської комісії. За це голосують 5 депутатів: Нікітін С.М. (ОПЗЖ), а також четверо від “Пропозиції”: Федоренко В. В., Буря K.M., Верба В.М., Луценко Н.О.
Документ (питання 1.3)  https: //bit.ly/34QLPon

Крок 5. Проголосувати рішення на сесії  (посилання на голосування https://bit.ly/3iOWTHL )

Крок 6. Супер-дешево оцінити об’єкт. Це зробив оцінювач Пловецькй Д.В., а висновок про вартість приватизації зробило ТОВ “ЕКСПЕРТ КАПІТАЛ”.

Крок 7. Оформити угоду купівлі-продажу.
Це робиться у нотаріуса Пустового С.В. (депутат від “Пропозиції”).
Договір з цінами та дані про тих, хто що підписував, можна побачити тут:  https://bit.ly/3k61WVL

Вам не здається, що дивним чином на всіх етапах цієї схеми задіяно забагато депутатів від “Пропозиції” та Опозиційної платформи – За життя?

Насправді це – системна схема. Тільки за 2020 рік було виведено 28 об’єктів комунальної власності за заниженою ціною. За такою схемою вкрай сумнівних поліпшень було продано 4256 кв.м комунальної нерухомості за середньою вартістю у 150 $ за 1 кв.м. В результаті бюджет недоотримав близько 150 млн грн. І в схемі брали участь ті ж депутати від ОПЗЖ і “Пропозиції”, нотаріуси Ричка і Пустовий (депутат) та оцінювач Пловецький.
Список об’єктів: https://bit.ly/2GSrlTX

Найбільш сумним є те, що вони не збираються зупинятися і за такою ж схемою за 5 днів до голосування за депутатів хочуть дати добро на дешеву приватизацію ще 9 об’єктів.

P.S. Раніше ми писали, як за такою ж схемою лікарню в самому центрі Дніпра намагалися продати за 400 тис. грн ринковою вартістю близько 100 млн грн.

***

Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ