Ми на зв’язку

Як КП заплатило за ремонт автівки в рази дорожче, ніж вона коштує

Одна з найболючіших тем для дніпрян – зливові стоки. Точніше, їх критичний стан або взагалі відсутність в окремих районах.
🌪🌊Бо ж навіть короткочасні дощі стають для Дніпра справжньою стихією, яка перетворює вулиці міста на річки.

👀І міській владі давно було б слід звернути увагу на цю ситуацію. Але мабуть КП “Гідроспоруди”, яке й займається ливневами системами у Дніпрі, просто ніколи вирішувати такі дрібниці. Бо має інші, набагато важливіші справи.

🧐З одного боку, директор комунального підприємства Валентин Лазарев постійно скаржиться на брак коштів, а з іншого – ремонтує ВАЗ 2110 за… 277 тисяч гривень😲
🚗Це трохи більше ніж 10 тисяч доларів. При тому, що таку автівку можна купити за 60 – 90 тисяч гривень. Але навіщо купувати нову, якщо можна просто ремонтувати стару і переплачуючи за це кошти? Ну а переплату покласти собі у карман.

✋Тим пак і схема не дуже хитра. Восени 2019 року комунальне підприємство проводить закупівлю на ремонт ВАЗу за 195 тисяч гривень. Закупівля проходить із порушенням законодавства, КП відхиляє “непотрібних” учасників і завищує ціну (https://bit.ly/3iiqL03 ).
😤Вже у лютому 2020 року КП проводить ще один тендер на додатковий ремонт цієї ж автівки (https://bit.ly/2ZxH2FY ) за 82 тисячі гривень. При цьому навіть не намагається обгрунтувати проведення закупівлі, а просто без конкуренції укладає договір з тією ж фірмою, що ремонтувала їм машину у вересні.

😲А потім до них прийшла прокуратура і пояснює, що пан Лазарев завищив вартість ремонту на одній машині у чотири рази та завдав шкоди бюджету мінімум на 180 тисяч гривень (https://bit.ly/2AnNlTS ).

🤷‍♀️Так що наступного разу, коли йтимете по коліна у воді після дощу, знайте, що профільне комунальне підприємство просто не встигає думати про зливові системи. Бо воно ремонтує машини і краде на цьому кошти.

P.S. Звернення до правоохоронних і контролюючих органів написані

ПОДІЛИТИСЯ