Ми на зв’язку

Як депутати попри рішення суду прийняли рішення про тарифи на паркування

Минулого тижня на сесії міськради депутати прийняли незаконне рішення про встановлення нового тарифу на паркування. На цей раз це 10 гривень за годину паркування.

Таке рішення міська рада протягнула після того, як суд визнав тариф в 15 гривень незаконним і скасував його. Але замість того, щоб виконувати рішення суду і припинити збирати з містян гроші, мерія вирішила прийняти проект рішення про новий тариф (рішення суду: http://reyestr.court.gov.ua/Review/91224222).

Депутати не повинні були голосувати за цей проект рішення, тому що він не пройшов регуляторну процедуру і не був опублікований за 20 днів до його розгляду, як того вимагає закон. Крім того, мерія знову проігнорувала громадські слухання, на яких мала б пояснити і обґрунтувати ціну в 10 гривень за годину паркування. Нагадаємо, що kbit 10% плати за паркування йде до міського бюджету, а решта суми йде в “кіпрський офшор” (докладніше писали тут https://bit.ly/3kcJr1x).

Пропонуємо ознайомитися зі списком депутатів, які, не дивлячись на рішення суду та норми закону, вирішили порушити усі процедури та знову спробувати встановити плату за паркування.

За нашим зверненням вже зараз відкрито провадження в НАБУ за “схематоз” на парковках Дніпра і у найближчі 1-2 роки фігуранти розслідування мають понести покарання. Це Філатов, Санжара, Маковцев, Павлов та інші. (https://1drv.ms/u/s!Au40BbHMtYfaon8-mgs74I4xfo9-)

Всього за новий тариф проголосували 35 депутатів (один голос відкликав). З них 27 депутатів від промерської партії “Пропозиція” або людей, які будуть йти від цієї партії, п’ять депутатів від “ОПЗЖ” і три – позафракційні. Документ по платним паркувальним майданчикам підписав особисто Філатов.

Пропозиція:

Барановський Сергій
Екатерина Буря
Григорий Гельфер (Grigory Gelfer)
Геннадий Глядчишин
Павло Головаха
Демидова Наталія
Евгения Михайловна Дитятковская
Юлія Дмитрова
Ікол Володимир
Кривошеєв Євген
Михаил Кутузов
Mykhailo Lysenko
Игорь Маковцев
Олег Максюта
Артем Павлов
Volodymyr Panchenko
Анжелика Пилипенко
Сергей Пустовой (Serhii Pustovyi)
Олександр Санжара
Слободянюк Микола
Тупиця Олег
Федоренко Володимир
Asher Joseph Cherkaskyi
Царенко Микола
Шевченко Сергій

Європейська Солідарність:
Гороховський Михайло балотуватиметься від “Пропозиції”

За життя:
Глікман Михайло
Нікітін Сергій
Назарий Постольник
Рублевський Вадим
Елена Степанян

Опозиційний блок:
Каптєлова Тетяна балотуватиметься від “Пропозиції”
Яровий Віктор – його голос зарахували помилково і він написав звернення про відкликання

Позафракційні:
Руслан Вшневецький
Олег Григорук
Vasyl Gubert

***
Ця публікація створена за підтримки Національного Фонду підтримки демократії (США). За зміст публікації відповідальність несе ГО «Платформа Громадський Контроль». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції НФПД.

Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ