Ми на зв’язку

Відмовляють в пільгових рецептах? Заповніть анкету!

Друзі, у нас цікаве та дууже важливе опитування‼️

💊🧪 Сьогодні мова про безкоштовні ліки у медзакладах Дніпра 💊🧪

⁉️ От для вас – це міф чи реальність⁉️ Тому що бюджетні кошти, які виділяють на надання безкоштовних лікарських препаратів, точно не міфічні. А реальні та навіть вражаючі.
І наша мета – максимально виключити ситуації, коли пацієнтам відмовляють в пільгових рецептах, які вони мають отримати згідно закону.

👉Отже, згідно з Постановою КМУ №1303 (https://cutt.ly/postanova1303 ) існує перелік категорій пацієнтів та типів захворювань, за якими можна отримати рецепт зі 100% або 50% компенсацією з бюджету. Зокрема, у разі амбулаторного лікування отримати рецепти з компенсацією можуть діти до трьох років, пенсіонери, люди з інвалідністю та інші.

👉Роз’яснення щодо нюансів отримання рецепту: https://cutt.ly/wySpuMz 👈

‼️В Дніпрі на 2020 рік місцева влада виділила 48 мільйонів гривень на компенсацію вартості медикаментів для пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні в поліклініках міста‼️

Сума не статична – в разі необхідності її можливо збільшити або перерозподілити серед Центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) за місяцями.

👩‍🦰Так от. До нас звернулася одна з таких пацієнток, яка розповіла, що їй відмовили в пільгових ліках.
Тому ми і вирішили в цілому дослідити ситуацію з компенсацією медичних засобів у Дніпрі.

💊🧪 Всього у нашому місті – 12 Центрів первинної медико-санітарної допомоги міської ради.
За наявною офіційною інформацією, у першому кварталі 2020 року лише у одному медзакладі пацієнтам відмовили у наданні пільгових рецептів. Нібито через обмеження у фінансуванні. У п’ятьох інших лікарнях нам повідомили, що відмов не було. А ще шість надали відповідь про те, що “рецепти надаються всім хворим у межах фінансування за чергою”.

🤷‍♀️🤷‍♂️Це досить ухильна відповідь, тому просимо вас долучитися до невеличкого опитування. Якщо кожного місяця вам або вашим рідним під час амбулаторного лікування потрібні ліки, на які ви маєте отримати пільговий рецепт (Постанова КМУ №1303), але такий рецепт вам в якомусь місяці не видали посилаючись на ліміти коштів і чергу – просимо заповнити анкету за посиланням: ‼️ https://cutt.ly/anketa-1303 ‼️

Адже 48 мільйонів – це досить велика сума. А керівництво конкретного медзакладу або директор Департаменту охорони здоров’я міської ради мають можливість перерозподіляти суми всередині року або запитувати додаткове фінансування в кінці року, щоб піти на зустріч пацієнтам.

ПОДІЛИТИСЯ