Ми на зв’язку

В Дніпрі хочуть внести цікаві зміни в положення про публічні закупівлі

Завтра на сесії міськрада Дніпра планує внести дуже цікаві зміни до Положення про проведення публічних закупівель

👉Зокрема, закупівлі товарів-послуг для сфери освіти на суми до 50 000 гривень пропонується проводити без використання системи Prozorro.

🧐Нагадаємо, в Дніпрі з 2016 року закупівлі товарів-послуг за кошти міської ради та її структур на суми від 3 тисяч гривень повинні проводитися через Prozorro, крім деяких винятків.
✅До речі, тільки за 2019 рік департамент гуманітарної політики Дніпра на закупівлях через Prozorro на суми до 50 000 грн заощадив 1,9 млн грн.

👉Послуги з предпроєктних робіт, розробки проєктно-кошторисної документації, з проведення експертизи та технічного нагляду також хочуть проводити без ProZorro.

Громадський Контроль вимагає від мерії Дніпра пояснень та оприлюднення розрахунків, які пояснюють такі зміни

🖐Ще у 2018 році наша команда провела широку громадську кампанію проти спроб депутатів міськради Дніпра скасувати норму про те, що в Дніпрі публічні закупівлі на суми від 3000 грн повинні проводитися через Prozorro. В міськраді намагалися підвищити “поріг” до 200 тисяч гривень. В результаті зусиль нашої команди і під тиском експертного співтовариства всієї країни спроби купірувати Prozorro в Дніпрі вдалося зупинити.

ПОДІЛИТИСЯ