Ми на зв’язку

У справі по ремонту фасадів на Яворницького зібрано вже 29 томів

Свіжі новини про судовий процес у Жовтневому суді, де слухається справа щодо зловживань під час ремонтів фасадів будівель у Дніпрі. Не зважаючи на карантин,  у  засідання з’явилися сторони, а суддя сумлінно слухав справу – у великій залі за участю громадськості. 

Добре, що хоч цьому суду не заважає карантин. Бо наприклад у Красногвардійському суді, де слухається справа щодо ремонту Центрального мосту, а серед обвинувачених фігурує заступник мера Михайло Лисенко, [під приводом карантину обмежують участь] (https://bit.ly/2YaOvdZ) громадян у засіданні. 

Передісторію та перебіг процесу у Жовтневому суді  ми [розповідали неодноразово](https://bit.ly/2E691W2).  Підсудний – Сергій Рєзник, колишній керівник департаменту стратегічного розвитку (наразі вже ліквідованого) міськради Дніпра. Правоохоронці звинувачують екс-посадовця у створенні схеми, за якої чималий обсяг робіт із ремонтів фасадів на проспекті Яворницького банально не виконувався, а в деяких випадках були використані дешеві матеріали.

Наразі у суді мають слухатися матеріали справи, а іх назбиралось аж 29 томів. Та ось  халепа: прокурор Науменко (до речі, це він [прогуляв засідання](https://bit.ly/2PXrxT1), пославшись на… атестацію) приніс другий та третій томи, але чомусь забув перший….

Прокурор скаржиться: у відділі мало людей, тому і не встигають підшивати справи. Тож за два місяці встигли підшити лише два томи. 

Постає питання: якщо прокурори у такому скрутному становищі, може громадськості треба якось допомогти їм з підшиванням? Голок з нитками заготувати, або що…

У підсумку суддя призначив наступне засідання на 9:00 7 вересня. Ми продовжуємо слідкувати за резонансними справами щодо корупціонерів, адже лише розголос та суспільна увага не дозволить їх “злити”. Гадаємо,  розголос також мотивуватиме правоохоронців жвавіше дотискати порушників Закону. Бо скільки ж можна тягнути ту голку з ниткою?

ПОДІЛИТИСЯ