Ми на зв’язку

Цікаві новини про планування бюджету Дніпра на 2020 рік.

Наш Денис Селин (Denis Selin) відвідав засідання бюджетної комісії Дніпровської міської ради та зібрав корисну інформацію про кошторис майбутнього року.

👉Почнемо з доріг. На дороги у 2020 р. збираються витратити аж 633 млн грн.

🤔Непогано – подумаєте ви.🤔 Але не все так круто, як може здатися на перший погляд.
Бо на ремонт тротуарів, капітальний ремонт та середній ремонт доріг (коли весь верхній шар знімають та стелять новий) взагалі не хочуть витрачати кошти.

🤷‍♀️Усі гроші, а це більше, аніж півмільярда, збираються витратити на ямковий ремонт (310 млн грн) та утримання доріг (323 млн грн). При цьому всі договори на ці ремонти та утримання не будуть містити пунктів про гарантійні терміни. Бо ж чиновники не бачать в цьому необхідності.

😟Ще один цікавий момент. Верховна Рада прийняла поправку до закону про те, що 13,44% коштів з акцизу палива має залишитися в місцевому бюджеті. Тож близько 200 млн грн має піти у бюджет Дніпра. Так ось, ці гроші мерія планує витратити не на дороги, що було б логічним, а на якісь інші потреби.

👉Також у проекті бюджеті на 2020 рік закладено 24 млн грн на ремонт ліфтів. Ще 30 млн грн на поточний ремонт ліфтів. Але чомусь з усієї цієї величезної суми на ліфти будинків ОСББ витратять всього 13%. При тому, що багатоквартирні об’єднання складають значну частину житлових будинків Дніпра.

👉 А ще в міській раді поки не знайшлося коштів на гуртожиток, який ледве не обвалився. Тобто жодних обстежень та проектів з водовідведення наразі не планується.

Отакі от справи на сьогодні. Більше новин про майбутній бюджет Дніпра читайте у наступних постах. Буде дуже цікаво. Обіцяємо.

***
Читайте Щоденний ГромКонтроль у Телеграмм: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ