Ми на зв’язку

Transparency International Ukraine оприлюднила Рейтинг прозорості міст за 2019 рік!

🔥Уперше лідерами стали одразу два міста — Дрогобич і Покров, які отримали по 79,1 бала зі 100 можливих🔥

🤗Команда Громадський Контроль щиро радіє за успіх цих міст у престижному Рейтингу прозорості.
👉Свого часу ми суттєво допомогли Покрову зробити прозорими низку міських ресурсів та процедур, запустити механізм електронних петицій та відобразити на сайті мерії важливу для громади інформацію.
👉Як зазначає TI, на сайті міськради Покрова “зразково відображена інформація про результати закупівель підрозділів”👈
💪Також фахівці ГромКонтролю допомогли владі Покрову налагодити проведення закупівель та продаж майна відповідно до закону, на конкурентних засадах.
👉А ще допомогли запустити конкурс проектів Бюджет участі. Місто зараз проводить його на платформі, яку ми розробили та розвиваємо разом з партнерами V-Jet.

🔥До п’ятірки найбільш прозорих міст також увійшли Тернопіль (76,0), Маріуполь (74,6) і Вінниця (74,2). Команда ГромКонтроль наразі допомагає Маріуполю покращувати практики публічних закупівель🔥

😞В свою чергу, Дніпро набрав 69,2 бали та не увійшов у топ-5 рейтингу прозорості міст. За минулий рік міська влада Дніпра та окремі чиновники потрапили до низки гучних скандалів. Серед яких ремонт Нового мосту, що призвів до кількамісячних заторів у місті та дав привід правоохоронцям відкрити справи щодо зловживань чиновників та підрядників мерії під час виконання ремонтних робіт.

ПОДІЛИТИСЯ