Ми на зв’язку

ТОП-5 досягнень ГромКонтролю за літо

 

Форум «Валить нельзя остаться ЕСО»

Форуму про реформи та необхідні зміни, який став першим з екологічної тематики, вже три роки! (http://bit.ly/2ZsfuEA) Спільний проект Громадський Контроль та Save Dnipro дав змогу на спільному дискусійному майданчику спілкуватися представникам громадянського суспільства, еко-активістам, представникам промислових підприємств (які, на жаль, забруднюють навколишнє середовище) та влади. Перший крок зроблено, далі – більше.

Проект “Одномандатні”

Напередодні виборів до Верховної Ради команда Громадського Контролю підготувала приголомшливий огляд усіх кандидатів в депутати, які прагнули бути обраними в мажоритарних округах Дніпра (http://bit.ly/2PtBw5b). Ми витратили на це не один тиждень, проте воно було того варте! Зрозуміло, що далеко не всім кандидатам сподобалося те, що ми зробили. Однак завдяки титанічній праці нашої команди громадськість тепер має величезний набір відомостей про персон, які беруть участь (як гравці або статисти) у місцевій політиці. Відео-аналітику подивилися понад 10 тисяч глядачів! (http://bit.ly/2Lntw0r).

На варті екології

Розслідування ГромКонтролю про те, як очільник місцевої Держекоінспекції опосередковано заробляє на… забрудненні Дніпра, цього літа потягнуло за собою неабиякі зміни (http://bit.ly/34eipQ8). Зашквареного чиновника Дмитра Шибка було взято під варту (http://bit.ly/2LcKU7O). Так, зовсім скоро його випустили, однак тепер він точно більше не буде “опікуватися” питаннями екології – Дмитра зняли з посади. Тішимося, що активні дії нашої команди наближали справедливість, хоча й до повної перемоги далеко.

«Стоп» вирубці здорових дерев

Разом з нашими друзями з Save Dnipro цього літа ми буквально вибили для міста мораторій на вирубку здорових дерев у Дніпрі (http://bit.ly/32hfUKP). Акція “Заважає? Не ріж!”, розпочата Save Dnipro разом з містянами у відповідь на безжальне вирубування молодих дерев на вул.Короленка, не пройшла непоміченою. Петиція швидко набрала потрібні 1000+ голосів і була розглянута на сесії міськради (http://bit.ly/2zOFdYN). Депутати та міський голова підтримали введення мораторію. Хоча й після цього траплялися численні порушення (http://bit.ly/2ZB0xva). Проте це вже буде інша історія.

ГромКонтроль переміг Геннадія Корбана у суді

Це взагалі наша гордість горда. Влітку перемогою ГромКонтроля завершився багатомісячний судовий процес (у 1-й інстанції http://bit.ly/2ZCMwNC). Факти, викладені у розслідуванні ГромКонтроля (http://bit.ly/30NFaIr), намагався спростувати Генадій Корбан, “сірий кардинал” (або “другий мер”) Дніпра. Тоді ми розповіли про те, що низка фірм, пов‘язаних з фігурантом, отримали підряди на ремонти вул.Курчатова у Дніпрі. Особливий шарм справі надали намагання пана Корбана оскаржити використання терміну “рейдер” щодо нього (хоча він сам неодноразово характеризував таким чином свою попередню діяльність, приміром: http://bit.ly/2VPWwFb). Результат блискавичної роботи юридичної команди ГромКонтролю та особисто Василь Підлужний (Vasilyi Pidluzhnyi) і як наслідок – повна перемога у суді першої інстанції.

5 значних досягнень за 3 місяці. Погодьтеся – досить непоганий результат. Попереду осінь і ми налаштовані збільшувати наші обороти. Тому залишайтеся на зв‘язку!

ПОДІЛИТИСЯ