Ми на зв’язку

ТОП-5 досягнень ГромКонтроля за 2019 рік

Ми вітаємо усіх з Новим роком‼️І хочемо розказати вам про п’ять досягнень команди Громадський Контроль за минулий 2019 рік🎄

🕵️‍♂️Насправді ми багато працювали, аби отримати важливі для громадськості перемоги. Ми створили низку юридичних прецедентів, які спонукають владу дотримуватися законів та поважати права громадян.

👉Зміни тарифів у електротранспорті – через громадські слухання👈

Наша команда довела у суді, що тарифи на проїзд в електротранспорті Дніпра мають змінюватися виключно в рамках регуляторної процедури, встановленої відповідним законом (http://bit.ly/2r59tOa). Фактично ми створили прецедент для України, і тепер підвищення тарифу в електротранспорті повинно проходити з громадським обговоренням і публікацією всіх розрахунків та обґрунтуванням.

👉Все ж таки “рейдер”👈

Верховний Суд України став на сторону команди Громадський Контроль у судовій суперечці із Геннадієм Корбаном (http://bit.ly/2QhlY1B). Більше року тому ми виявили тісні зв’язки найближчого оточення мера Дніпра Бориса Філатова з польською дочірньою компанією, яка почала жваво вигравати місцеві тендери на ремонти доріг. Ми написали про це низку розслідувань (стислий виклад тут – http://bit.ly/2rNCT3L). У відповідь Геннадій Корбан (прізвище якого також фігурує у розслідуваннях) подав судовий позов проти ГромКонтроля, а його юристи засипали нас безглуздими “запитами” і зверненнями.
Захист Геннадія Корбана вимагав спростувати наше розслідування. А ще захист намагався довести, що до Корбана не можна використовувати слово “рейдер”. Нібито це ображає його честь та гідність.

👉Все буде “НАЙС”👈

Після нашого розслідування екс-очільник Держекоінспекції в області Дмитро Шибко втратив свою посаду.

Ми з’ясували, що дружина Дмитра Шибка – Юлія Шибко є співзасновницею ТОВ “Серпень-9”. Директором цієї ж фірми є людина, яка одночасно керує ТОВ “Найс” – підприємство викидає в річку Дніпро близько 46 мільйонів кубометрів різної гидоти (http://bit.ly/2I1daKz). Тієї гидоти, з якою екоінспекція, за логікою, має боротися.

В серпні 2019 року посадовця навіть затримали правоохоронці, знайшовши у нього зброю, однак невдовзі відпустили. Але пан Шибко більше не обіймає керівну посаду в еко-інспекції (http://bit.ly/2ZqfJLu). Тож є шанс, що навколишнє середовище стане трошки чистіше….

👉КП “Дніпроводоканал” оприлюднило відомості про штати та зарплати👈

Громада міста має право знати, скільки людей працює у комунальних підприємствах за гроші платників податків. Наша команда після багаторічної роботи та судових процесів домоглася від комунального підприємства Дніпровської міськради “Дніпроводоканал” оприлюднення публічної інформації про штатний розклад та зарплати співробітників (http://bit.ly/37svpSN).

👉Викриття підкупу виборців👈

Напередодні президентських виборів команда Громадського Контролю разом з низкою активістів Дніпра викрили спробу міської влади “підкупити” містян-виборців на користь тодішнього президента. Через масову роздачу так званої матеріальної допомоги “потрібним” людям (http://bit.ly/2SM2KEo).

Після розголосу сотні містян вирушили до міськради та вимагали матдопомогу для себе. Після масового звернення людей за грошима, які можновладці планували “втиху” роздати за “правильне голосування”, влада Дніпра змушена була припинити цю практику (http://bit.ly/2sIH5SC).

ПОДІЛИТИСЯ