Ми на зв’язку

Суд за позовом ГК відмінив підвищення податку на землю у Дніпрі

Підвищення цін в торгових центрах відміняється! 😊

Громадський Контроль разом з низкою організацій здобув важливу та неочікувану перемогу у суді, який визнав незаконним рішення міськради про підвищення земельного податку.

Нагадаємо, навесні міськрада сумнівним шляхом суттєво підвищила розмір податку на землю, який сплачують підприємці міста (до 10-12% від оціночної вартості у низці випадків) – про це ми докладно писали тут. Ця новація суттєво здорожчувала ведення бізнесу, адже підприємці мали б платити більше за землю, якою користуються, що одразу позначилось би на ціні товарів та послуг для людей.

Варто зазначити, що в рішенні були зроблені цікаві виключення. Зокрема, “багатоквартирні будинки з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури” мали б платити податок за мінімальною ставкою – 0,06% Цікаво, що саме подібний ЖК (під назвою “Женева”) зводять просто в центрі міста “друзі мера” – цікаве розслідування ГК про цю епічну новобудову можна побачити тут.

ГромКонтроль звернувся до суду, щоб скасувати рішення. Спочатку наші супер-професійні юристи домоглися призупинки дії рішення, і нарешті сьогодні суддя окружного адмінсуду Горбалінський визнав рішення міськради таким, що не відповідає законодавству та відмінив його.

Тож дякуємо Василю Підлужному, Оксані Бровко та юристам інших організацій учасників процесу за гарну роботу!

Втім, це перша інстанція, і, вірогідно, боротьба продовжиться в апеляції. Борімося – поборемо!

ПОДІЛИТИСЯ