Ми на зв’язку

Суд у справі ремонту Нового мосту

Друзі, сьогодні пройшло ще одне судове засідання у справі, де посадовців мерії, зокрема і заступника міського голови Михайла Лисенка, звинувачують у зловживаннях під час ремонту Центрального мосту (https://bit.ly/2YaOvdZ).

З огляду на суспільну увагу до справи, в суді нарешті знайшли рішення для того, щоб ЗМІ та представники громадськості могли спостерігати за перебігом процесу: надали окрему залу, де відбувалася онлайн-трансляція у реальному часі.

Під час засідання протягом 1,5 години представники прокуратури зачитували обвинувальний акт. Але звук на трансляції був нерозбірливий та періодично виникали неполадки, тому розібрати деякі моменти було практично неможливо.

Прокурори виклали відомі епізоди із епічної історії про ремонт Нового мосту (ми писали про цей довгобуд тут: https://bit.ly/2FcWssB ). Зазначимо, прокуратура звинувачує чиновників та підрядників у тому, що були завищені ціни на матеріали та роботи, внаслідок чого державі завдано збитків у розмірі близько 29 млн грн. Скандальні подробиці прослуховування телефонних розмов, у яких фігуранти обговорювали окремі епізоди оборудки, правоохоронці оприлюднили у вересні 2019 р.

Після тривалого зачитування обвинувального акту у засіданні оголосили перерву. Розгляд справи у Красногвардійському суді продовжиться 28 серпня 0 12-30.

ПОДІЛИТИСЯ