Ми на зв’язку

Суд по парковкам. Які підсумки засідання?

😲Виявляється, питання розміру тарифу за парковку у Дніпрі стосується тільки міськраду і приватного оператора парковок ТОВ “Паркт Сервіс Группе”🙄

🤷‍♀️Принаймні в цьому переконані представники мерії, які сьогодні під час судового засідання доводили суду, що на рішення по тарифам в суд може подати тільки ТОВ “Паркт Сервіс Группе”. Мовляв, рішення про ціни на парковки зачіпає тільки інтереси фірми, і не зачіпає інтереси жителів міста. Ну тобто виходить так, що думка городян, які платять за цю парковку, мерію взагалі не цікавить.

👀🧑‍⚖️Навіть після уточнюючого питання від судді – але ж саме автомобілісти оплачують вартість парковки, а значить, цей тариф їх стосується безпосередньо – міськрада залишилася непохитною.

👆У свою чергу, команда Громадський Контроль доводить, що міська влада порушила Закон, коли без дотримання процедури регуляторного акту дозволила монопольному оператору парковок (ТОВ “Паркт Сервіс Группе” з корінням на Кіпрі) встановити тарифи на парковку в розмірі 10-15 грн/год. Тобто за паркування впродовж 8-годинного робочого дня кожен водій має сплатити близько 120 грн.

Ми впевнені, що “паркувальна монополія” в Дніпрі стала можлива в результаті складної корупційної схеми (розслідування по цій темі – https://bit.ly/3kmjHRd), в рамках якої єдиний оператор виграв конкурс, отримав серйозні знижки по податках і зборах, і тепер монопольно “обілечує” водіїв Дніпра, а гроші йдуть в кіпрський офшор.

‼️Відзначимо, що підхід колегії суддів до розгляду справи справив належне враження. На засіданні чітко було видно, що судді готувалися до засідання, перечитували матеріали про інші наші суперечки з міськрадою, знали про наші публікації‼️

Також судді звернули увагу на те, що громада Дніпра прийшла під стіни суду, щоб висловити свою позицію і незгоду з такою нахабною монополією від мерії.

Сьогодні були заслухані основні моменти, залишилися дебати сторін.
‼️Наступне засідання призначено на 19 серпня 2020 року о 13:00. Будемо боротися далі‼️

Ми вдячні всім небайдужим громадянам і журналістам, які прийшли до суду щоб висловити свою позицію, або підтримували нас в соцмережах.

Читайте наші новини у Telegram: t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ