Ми на зв’язку

Статки та нерухомість родини депутата облради від «ОПЗЖ» Ігоря Македонського

Частина будівлі райради, сім квартир та нежитлові приміщення — це список нерухомості, якою володіє родина депутата облради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» Ігоря Македонського та директора лікарні ім. Руднєва. У 2023 році у цьому медзакладі померли троє пацієнтів, серед яких — 11-річний хлопчик.

Родина Македонського володіє частиною будівлі райради у центрі Дніпра

Донька Ігоря Македонського володіє частиною адмінбудівлі Соборної райради, яка розташована поблизу центрального входу до парку Шевченка. Її загальна площа — 5057 кв. м.Нерухомість, яка належить родині Ігоря МакедонськогоУ власності Ольги Македонської є 285,5 квадратних метрів, тобто 5% цієї будівлі — гаражі на 189,5 та 96 кв. м. Згідно з реєстром нерухомості, у 2022 році вона стала власницею цих об’єктів.Гаражі, які є у власності дочки Ігоря МакедонськогоУ 2023 році на основі іпотечного договору Ірина Македонська заборонила Ользі відчужувати (продавати або дарувати) гаражні приміщення. Ймовірно, що Ольга Македонська взяла іпотеку, а її мати була вказана поручителькою.

У реєстрі зазначається, що Ольга володіє двома гаражами, їх загальна площа становить понад 285 «квадратів». У порівнянні зі стандартним приміщенням для автівки ця площа завелика. Гараж на одну машину приблизно розрахований на 20-30 кв. м.

Якщо родина Македонських буде приватизувати нерухомість, ймовірно, вони спробують викупити усю будівлю райради. Оскільки вона розташована у центрі міста, цей клаптик землі коштує орієнтовно десятки мільйонів гривень.

Витяги з реєстру нерухомості робили за ПІБ депутата, його дружини та доньки. Більшість об’єктів родичі оформлювали через нотаріуса Ірину Румянцеву. Ймовірно, мова йде про сім’ю депутата Ігоря Македонського.

Квартири та інші об’єкти нерухомості Македонських

Ігор Македонський у 2023 році отримав у спадщину квартиру у Дніпрі по проспекту Олександра Поля, 42-а загальною площею 38,5 кв. м. Така квартира коштує приблизно 1,15 млн гривень.

Ірина Македонська отримала у подарунок у 2023 році нежитлове приміщення площею 61,8 кв. м. в історичному центрі міста — на вул. Володимира Вернадського, 16. Такий об’єкт нерухомості можна придбати приблизно 2,5-4 млн гривень. Нерухомість дружини депутата облради від «ОПЗЖ» Ігоря МакедонськогоДочка Ольга Македонська придбала у 2023 році квартиру у Дніпрі на вул. Левка Лук’яненка, 21-а. Загальна площа житла — 191,6 кв. м.  Також за цією адресою вона купила паркомісце на 14,5 кв. м. Вартість цієї нерухомості становить близько 8-10 млн грн.Квартири родини депутата Дніпропетровської облради Ігоря МакедонськогоЦікаво, що з 2017 року донька посадовця купує нові квартири майже щорічно.

Крім того, у 2023 році Ольга придбала квартиру на вул. Героїв Крут, 1. Загальна площа нерухомості — 55,4 кв. м. Така квартира коштує близько 2 млн грн.Квартири, які належать дочці депутата Ігоря МакедонськогоТакож за цією адресою на неї зареєстрована ще одна квартира площею 35,6 кв. м. Її вона придбала у 2017 році. Вдалося з’ясувати, що обидві квартири розташовані не на першому поверсі та мали борг за тепло.

У 2018 році Ользі Македонській подарували квартиру у Дніпрі на Запорізькому шосе, 2-а. Площа житла становить 65,6 кв. м. Раніше вона належала її матері Ірині.

У цьому ж році вона придбала квартиру на Крутогірному узвозі, 33 площею 138,4 кв. м. Вартість цієї нерухомості становить приблизно 6 млн грн.Квартири родини Ігоря МакедонськогоВона розташована поблизу набережної, у будинку «Крейніна» поряд з готелем «Дніпропетровськ». Консьєрж розповів, що йому відомо, що власницею є Ольга Македонська. Квартира доньки депутата облради Ігоря МакедонськогоЯкою нерухомістю володіють дружина та донька Ігоря Македонського:

  • Ірина Македонська є власницею квартири та нежитлового приміщення у Дніпрі;
  • у власності Ольги є 5 квартир, 2 нежитлові приміщення, 4 земельні ділянки, 2 приватні будинки, паркувальне місце.

Доходи Ігоря Македонського

У декларації за 2022 рік Ігор Македонський вказав, що заробив на посаді керівника лікарні ім. Руднєва 642 тис. 718 гривень. Також він отримав 166 тисяч 966 гривень пенсійних виплат та мав 416 доларів на банківському рахунку.Депутат облради від «ОПЗЖ» Ігор МакедонськийЙого дружина Ірина у 2022 році отримала 220 тисяч 971 гривню, працюючи у Дніпровській міській дитячій лікарні №6. Її дохід від підприємницької діяльності склав 4 млн 817 тис. 296 гривень, а розмір пенсії — 64 тис. 338 гривень.

Дочку у декларації Ігор Македонський не вказав.

За інформацією, яку надали на запит у лікарні ім. Руднєва, у 2023 році Ігор Македонський заробив 558 тис. гривень.

Проте цих доходів недостатньо, щоб придбати таку кількість нерухомості, яку купує родина Македонських за мільйони гривень.

Бізнес дружини та дочки Ігоря Македонського

Ірина Македонська працює завідувачкою дитячого неврологічного відділення у Дніпровській міській дитячій лікарні №6.

На офіційному сайті лікарні вказано, що вона є кандидаткою медичних наук, дитячою лікаркою-неврологинею вищої категорії, позаштатною експерткою з дитячої неврології департаменту охорони здоров’я міськради.

Крім того, вона має власний бізнес — є співзасновницею компанії «Тріна», надаючи в оренду власне чи орендоване нерухоме майно.

Ольга Македонська зареєстрована за тією ж адресою, що і її мати. Вона відкрила ФОП у 2007 році. У реєстрі фізичних осіб вказано, що Ольга займається діяльністю у сфері охорони здоров’я. Також вона надає в оренду нерухомість, торгує відходами та брухтом.

Ймовірно, що дружина та донька здають нерухомість, яка є у їхній власності.

Що відомо про смерть пацієнтів у лікарні ім. Руднєва

У лікарні імені Руднєва у післяопераційний період в 11 пацієнтів погіршилось самопочуття, в результаті чого померли троє людей, повідомляють Суспільне та обласна прокуратура. За інформацією МОЗ, вони, ймовірно, отримали побічну реакцію на медпрепарати, які застосовували під час операцій. Попередньо, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу.

13 листопада у міськраді повідомили, що у лікарні тимчасово призупинили операції. Згідно з наказом МОЗ, з 14 по 28 листопада у медзакладі частково зупинили дію ліцензій за напрямками: дитяча хірургія, дитяча анестезіологія, хірургія та анестезіологія. 29 листопада Міністерство охорони здоров’я поновило ліцензії.

Правоохоронці мають звернути увагу на доходи керівника лікарні

Інформації про те, що Ігоря Македонського або інших посадовців лікарні притягли до відповідальності, досі не оприлюднювали. За даними Дніпровської міськради, директора медзакладу не відсторонили. Він продовжує працювати та отримує нагороди від посадовців.Дніпровська лікарня ім. РуднєваКоли у лікарні відбуваються трагічні випадки, за це має понести відповідальність керівництво медзакладу та ті співробітники, які були причетні до цих подій. Під час проведення розслідування керівника лікарні мали б відсторонити від виконання його обов’язків, але цього не сталося.

Чому посадовець продовжує працювати та отримувати нагороди — це питання до Дніпровської міськради, яка належним чином не реагує на смерть пацієнтів у медзакладі.

Розслідування ще триває за ч. 2 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітнім дітям).

Розголос щодо доходів та нерухомості, якою володіє родина Ігоря Македонського, може допомогти привернути увагу слідства до директора лікарні, перевірити його декларації та тендерні закупівлі медзакладу.

Очікуємо на результат розслідування та належну реакцію правоохоронців щодо цих випадків.

#нерухомість #Ігор Македонський #Громадський контроль #статки #Руднєва #районна рада #Соборна районна рада #ОПЗЖ #депутат

ПОДІЛИТИСЯ