Ми на зв’язку

Системі електронних закупівель ProZorro – 3 роки!

Без зайвої скромності в цей святковий день хочемо згадати, що саме команда Громадський Контроль впроваджувала систему в місті Дніпро. Починали в тодішньому Бабушкінському районі Дніпра. Потім підключилася Облдержадміністрація. Потім – все місто. Це було нелегко, проте це було того варте.

До речі, знаєте, що першим купили у Дніпрі через ProZorro? Офісний папір. Це було ще в 2015-му, товар придбали на 30 % дешевше, ніж зазвичай. Сльози навертаються, як згадуємо. І в кого тепер повернеться язик сказати «фігня ваше Прозорро»? Є такі сміливці?

Не станемо брехати і говорити, що все було круто від початку. Не все. Не круто. Не легко. Ми пережили не одну спробу повернутися в той кам‘яний вік конвертів і панібратства на тендерах. Мало хто хотів жити, купувати і продавати на новими правилами. Але ProZorro вистояла. Так, ще є над чим ламати голови. Так, є розумники, завдяки яким порушення трапляються, і трапляються часто. Але система працює. Працює ефективно і дозволяє економити мільярди. Тут можна було б закинити пафосну цитатку в стилі Бориса Філатова, щось на кшталт «не помиляється лише той, хто нічого не робить». Але фігня це все. Давайте краще святкувати!

ПОДІЛИТИСЯ