Ми на зв’язку

Сім тижнів війни. (50 день)

Пройшло сім тижнів війни, розберемо втрати ворога. Кораблі для орків мають сакральне значення та коштують сотні мільйонів доларів. Більшість кораблів були збудовані в часи Радянського союзу і після цього проходили модернізацію.
1) Перший великий корабль ЗСУ підбили 24.03.2022 в порту Бердянську. Це був десантний корабель Саратов. Для розуміння розмірів, його водотоннажність 3400 тон. Після його потоплення, інші десантні кораблі передумали заходити в порт. Його знищили ракетою Точка-У
2) Другий великий корабль ЗСУ 3.04.2022 підбили Адмірал Ессен. Він не затонув, але отримав суттєві пошкодження та поплив на ремонт. З нього та подібних кораблів наші міста обстрілюють ракетами Калібр. Його водотоннажність 3830 тонн. Це один з найсвіжіших кораблів орків, він прийнятий флотом в 2016 році. Важливо, що його підбили ракетною системою Нептун українського виробництва.
3) Третій великий корабль підбили 13.04.2022. Ним виявився ракетний крейсер Москва. По перше це флагманський корабель, тобто на ньому знаходиться командний пункт та штаб. По друге це найбільший корабель Чорноморського флоту РФ. Його водотоннажність 11490 тонн, тобто в три рази більше ніж у двох минулих та усіх інших кораблів. Таких кораблів в РФ було всього три, один в Чорноморському флоті, інші два в Тихоокеанському та Північному флотах. Ураження крейсеру Москва символічне, та дуже важко сприймається орками, такі втрати дуже важливо замовчати. За попередньою інформацією для знищення Москви проводили операцію з використанням Байрактарів та фінальним добиттям корабля двома ракетам Нептун. Як бачимо, друге використання Нептуна вийшло досить крутим. Дальність Нептуна біля 280 км., тож їх кораблі трошки почали панікувати та відходити подалі від нас. Ми майже дострілюємо до Севастополя. Поки невідомо, чи затонув крейсер Москва, але він точно вийшов з ладу та буде потребувати капітального довгого ремонту.
4) Інші втрати орків за тиждень знизились. В першу чергу це пов’язано з тим, що на меншій кількості ділянок фронту відбувалися бої, та на сході були великі дощі тож вони меньше атакували. Ворог за тиждень втратив 55 танків (3%) загальні втрати танків досягли 753шт (42%).
Втрати броньованих машин за тиждень склали 77 шт.(1,9%) загальні втрати за весь час склали 1968 шт (48%).
На наступному тижні на сході теж дощитиме, тож просування орків теж буде ускладнено.
Віримо в ЗСУ.
Все буде Україна!

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ