Ми на зв’язку

Що стоїть за реконструкцією площі Успенської, всієї забудови поряд, включно з 100 ліцеєм

Щоб зрозуміти логіку реконструкції площі Успенської, треба поглянути на всю територію навколо, починаючи з набережної. В публікації ми покажемо багато аспектів, враховуючи корупцію і хто за усім цим стоїть.

Минулого року спиляли блакитні ялинки біля цирку і на їхньому місці зробили паркування. Зараз дали добро на спил березового гаю і там теж планують зробити паркування. Хоч земля і державна, порушуючи законодавство, такі дозволи видає міська рада. Робиться це в інтересах забудови цілого кварталу під фірму. Ця фірма напряму пов`язана з Єрмолаєвим.

З іншого боку цього кварталу знаходиться площа Успенська і там був Будинок Учителя (пл. Успенська 14). За останні 3 роки його ліквідували за підписом мера і ось, цього року дали добро на розробку землеустрою під цією будівлею.

На реконструкцію самої площі виділили 320 млн грн. При цьому територія реконструкції лише 50 на 100 метрів. Наприклад, в інших містах за 55 млн грн повністю робили парки. Якщо відкрити тендер, то ми побачимо, що багато позицій завищені у порівнянні з ринком в 2-4 рази. Для прикладу, за одне дерево сливи платили 95 703 грн, за сакуру 107 816 грн, за магнолію 125 028 грн. Аналогічна ситуація з плиткою і каменем, який використовується. Так ціна плитки за 1 квадратний метр 3000 – 10 000 грн. Хоча, в більшості випадків по Україні кладуть плитку за ціною в 10 разів менше (приблизно 700 грн за квадрат). При цьому фірма “АКАМ”, яка виграла тендер на ремонт площі теж з орбіти Єрмолаєва. І щоб вони напевно виграли, вони напряму в закупівлі прописали, що камінь має бути з кар’єру “Кам’яна піч”, який належить тій самій групі осіб. Це напряму порушує законодавство і ДАСУ це зафіксувало. Прокуратура на прикладі інших парків встановила, що в ряді випадків ціна відкатів складала 50%, тут, ми вважаємо, подібна ситуація.

При ремонті площі спиляли всі багаторічні дерева. Це пов’язано з тим, що вели комунікації до будинків, які там хочуть побудувати. В тому числі, між вулицями Ламана і пл. Успенською будуть зведені 3-4 п’ятнадцяти поверхові будівлі. Раніше там була 1-2 поверхова забудова і, як наслідок, всі розуміють, які там виникли проблеми.

На розі площі Успенської та вул. Крутогірний узвіз 21 зараз розташований “Артсвіт” в ще історичній будівлі. Так дивним чином землю під будівлею і поряд отримав на 15 років Центр єврейської освіти. При цьому, там серед уповноважених осіб знаходиться Анастасія Кудрявцева, яка з орбіти Корбана, якщо простежити інші фірми, де вона є.

Напряму до цієї землі прилягає сотий ліцей. За нашою інформацією, від керівництва ліцею, вже зараз шукають приміщення для переносу ліцею на лівий берег і закриття будівлі на пл. Успенській. Останніми роками одне із приміщень здають в оренду, зазвичай через такі додаткові приміщення і відбувається захват території навчальних закладів. На даний момент ми ще не знайшли офіційних документів про закриття ліцею і, можливо, завдяки суспільному резонансу цього не відбудеться.

Якщо подивитися на площу Успенську з третього боку, то там знаходиться спортивний майданчик олімпійського резерву №2. Так землю поряд з нею вже передали в приватні руки і будують ЖК “Бейт Машіах” і поряд землі виділили з-під призначення.

Якщо поглянути на фото з містобудівної ради, то там всюди багатоповерхова забудова і ніякої спортивної школи немає.

Як могла б діяти адекватна влада:
1) Коли дозволяє Єрмолаєву і компанії будувати квартал – зобов’язати там побудувати багаторівневий паркінг, а не спилювати блакитні ялинки та березові гаї.
2) Будівлю і землю продавати на відкритих аукціонах, а не шляхом дивних варіантів передавати все фірмі “Інтерсервісбуд”. Наприклад, Успенська 15 і Успенська 17.
3) Проводити відкритий архітектурний конкурс, щоб архітектори і люди могли обговорити варіант перебудови історичної частини міста.
4) Проводити чесні закупівлі “без заточки” під своїх, тоді ціни були б в 2 рази менше.

Хто задіяний у підписанні документів:
Філатов, Санжара (секретар міськради), Іван Булик, Анастасія Галицька, Дмитро Мовшин, Дмитро Волик, Олена Ведмідь.
Хто бенефіціар: Корбан, Єрмолаєв та інші.
Хто нічого не робить, або покриває схему: прокурор області Біжко (документи по ньому вже передавалися за останні 3-12 місяців)

Як змінити ситуацію:
На жаль на цей час працює тільки розголос. Тому розголос даних фактів може тимчасово зупинити хаотичну вирубку дерев в центрі і забудову історичного центру багатоповерхівками. Також розголос приверне увагу генеральної прокуратури і вони можуть почати діяти.

P.S. Всі охочі можуть підтримати нашу діяльність

P.S.2 Публікація у відеоформаті

ПОДІЛИТИСЯ