Ми на зв’язку

Ще один керівник департамента міськради під слідством

Перед початком вихідних маємо для вас круту новину від правоохоронців‼️

Керівнику одного з Департаментів Дніпровської міської ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до 15,7 мільйонів гривень збитків.

За версією слідства, Департамент уклав угоду на розробку проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронної зони річки Дніпро. Попри те, що роботи не були виконані і не були проведені експертизи, міська рада перерахувала підряднику 15,7 мільйонів гривень (https://bit.ly/3c83Th6).

Поки прокуратура не називає головних дійових осіб розкрадання коштів, ми трохи привідкриємо завісу.

У 2017 році голова управління Держгеокадастру Дніпропетровської області пан Дмитро Мовшин став керівником Департаменту активів міськради Дніпра. У 2018 році він провів два тендери з розробки проектів землеустрою загальною вартість близько 80 мільйонів гривень.

Обидва тендери на величезну суму виграла дуже цікава фірма – ТОВ “Промтехпроект енд сервіс”. Буквально за день до конкурсу директоркою цієї компанії стала пенсіонерка із Кривого Рогу. Також підприємство змінило адресу, основний вид діяльності та найняло на роботу 30 працівників.

Далі пішла неув’язочка, інші діячі міськради, мабуть, подумали, що 80 мільйонів – це вже занадто. І змінили суму договору до 27 мільйонів гривень.

Через два роки “схематозу” до них нарешті прийшли СБУ та прокуратура. І оголосили підозри Мовшину та пенсіонерці за підробку документів, зловживання службовим становищем та розтрату 15 мільйонів гривень.

Дмитро Мовшин вважав, що у нього “все схвачено”, адже документи, які робила фірма, були взяті з “напрацювань” Держгеокадастру (на його минулому місці роботи), де продовжила працювати його дружина.

Слідкуємо за розвитком подій. А поки +1 директор Департамента міськради під слідством.

ПОДІЛИТИСЯ