Ми на зв’язку

Сесія міськради – віртуальна, питання – цілком земні

У Дніпрі вперше в історії сесія міської ради буде проходити онлайн. Усе через карантин, викликаний заходами щодо запобігання коронавірусу.

Аналіз майбутніх рішень сесії міськради зробив Денис Селін, голова Правління Громадського Контролю (проекти рішень можна побачити тут – https://bit.ly/3dsCruM)

Незважаючи на віртуальний формат, на сесію виносяться кілька цілком земних питань – тобто безпосередньо пов’язаних з міською землею. А інтересанти деяких примітних питань з продажу / оформлення землі – відомі в місті люди. Наприклад, депутат Кривошеєв, голова земельної комісії, вирішив оформити  трохи земельки на вулиці Космічній, 6к (питання 6.92).

Також, згідно з проектами рішень, вирішили оформити землю відразу декілька АЗС. Наприклад, оформляється земля на вулиці Робочій, 84, де з помпою зносили АЗС всією мерією пару років тому. І ще інші дев’ять АЗС. Їх питання – 6.51, 6.66, 6.67, 6.68, 6.69, 6.70, 6.72, 6.74, 6.84.

Кілька років тому в рамках гучного скандалу про виведення 96 об’єктів міської нерухомості https://bit.ly/2wntAKd (за участю нинішнього голови дніпровської ОПЗЖ Геннадія Гуфмана) серед інших об’єктів згадувалося трамвайне депо, розташоване за адресою проспект Яворницького, 119-А. Так ось, на сесію виносяться питання про приватизацію низки об’єктів, розташованих за цією адресою.

Також викликає інтерес оформлення землі під будівлею ЦУМу в самому центрі Дніпра. 19 березня опублікували проект рішення, що землю ЦУМу ділять на 3 ділянки: чи то щоб зменшити податки,  чи то хочуть продати різним власникам кожну ділянку.

Дозвіл на оформлення землі за адресою проспект Яворницького, 115А (біля ринку Озерка) отримало “Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих останніх Днів в Україні”. Також почнеться оформлення землі поруч з готелем Асторія (проспект Яворницького, 64В), яка через фірму “Веллінгтон ГРУП “(ЄДРПОУ 38959460) пов’язана з близьким другом мера Дніпра Геннадієм Корбаном.

Крім того, на сесії планують затвердити новий Генеральний план Дніпра. І щось нам підказує, що багато новобудов, які будуть зводити за цим Генпланом, місцевим мешканцям не сподобаються.

ПОДІЛИТИСЯ