Ми на зв’язку

Рішення суду: обвал грунту біля гуртожитку в Дніпрі пов’язаний із будівництвом метро

‼️Друзі привіт, у нас сьогодні історія про те, як дніпровська мерія вчергове забрехалася. 😡І цього разу корупційні витівки окремих представників міськради наразили на небезпеку ціле місто.

🤦‍♀️Мова про будівництво метро у Дніпрі. Наразі це не просто черговий довгобуд, а причина тріщин у будинках, пошкоджених комунікацій, проваль по всьому центральному проспекту. До речі, сьогодні там також провалилась вантажівка.

👉Коли в жовтні 2019 року стався обвал ґрунту під гуртожитком Гірничого університету на проспекті Гагаріна і інцидент дивом обійшовся без жертв (https://bit.ly/2ZPBDtN ), Борис Філатов та його заступник Михайло Лисенко розповідали про те, що в усьому винна зношена інфраструктура та погані погодні умови. І аж ніяк не будівництво метро.

‼️Але сьогодні ми маємо рішення суду, яке говорить, що обвал грунту біля гуртожитку пов’язаний конкретно з будівництвом метро (https://bit.ly/3iGTtb5 )‼️

👉Зокрема, компанія “Лімак” для будівництва метро мала прокласти комунікації. Для цього фірма запросила компанію-підрядника, яка проклала комунікації максимально близько до будівлі із порушенням чинних ДБНів. За виконані роботи підряднику не заплатили, в результаті розриті траншеї багато місяців стояли під дощем і снігом. Через що і стався зсув біля гуртожитку.

👉В рішенні суду наголошується, що через цю ситуацію виникли серйозні загрози для життя і здоров’я людей. А вишу було завдано збитків на майже 28 мільйонів гривень.

👉Крім того, судом встановлений факт махінацій з документами. У представництві фірми “Лімак” в Дніпрі аж до 2017 р. працювали тільки три людини, і лише з 2017 року число найнятих працівників зросло до 43 осіб. Хоча в документації для участі в тендері на будівництво метро вказувалося число працівників у кількості 143 особи. Також представництво повідомляло, що має в своєму розпорядженні “виробничу базу” площею 12 540 м.кв. за адресою вул.Глінки (ТЦ Міст Сіті). Але правоохоронці цю базу за вказаною адресою так і не знайшли.

😡У підсумку керівник представництва звинувачується за ст.366 КК України, судом йому встановлено ​​запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту😡

ПОДІЛИТИСЯ