Ми на зв’язку

Річна пресконференція Філатова.

Ми вибрали основні тези, які озвучив міський голова, відповідаючи на запитання мешканців та провели фактчекінг (ФЧ).

1) Не можу зрозуміти звідки в масовій свідомості, що гроші від парковок йдуть на Кіпр.
ФЧ: Виписка про місце реєстрації ТОВ Паркт Сервіс Групе знаходиться на Кіпрі.

2) На жаль, за нинішніх цін на енергоносії місто не може витягувати централізоване опалення цих будинків.
ФЧ: Бюджет міста 18 млрд грн. закон та підзаконні акти кажуть, що заборонено відключення від водопостачання та тепла багатоквартирних будинків без їхньої згоди (останній абзац).

3) Я не продаю їх (дерева) на дрова, я жарю на них шашлики. Є поодинокі випадки, як із ялинкою біля Космосу, потім історію, коли зрубали ідіоти у реконструйованого ЦНАПу ялинки. Ми 2000 дерев видалили, але посадили вп’ятеро більше.
ФЧ: На зруб ялин біля ЦНАПу (пр. Слобожанському 8) дав дозвіл секретар міськради Санжара, а не деякі “ідіоти”. У Дніпрі ми не знайшли висаджених у центрі 10 000 дерев, натомість бачили багато зачищених під паркування ділянок.

4) Поки будується метро і працює важка техніка, немає сенсу робити реконструкцію тротуарів.
ФЧ: Незрозуміло тоді — чому обласна влада біля танка, впритул до виходу метро, ​​встановила найбільший прапор у місті і зробила там реконструкцію пішохідної зони.

5) Питання про цвинтарі та “на міських цвинтарях для людей місця дорожчають, треба “дати на лапу”, щоби поховали”.
Філатов: Щодо кладовищ для людей — місць не вистачає і це пов’язано не лише зі старінням нації, а й зі смертністю в епоху ковіда.
ФЧ: Поховання — це відповідальність міської влади, оскільки це їх структури, вони за це відповідають. Зокрема КП “Міська ритуальна служба” Дніпровської міської ради.

6) Філатов: Анастасія розуміється на зливних системах — вони не бутафорські. Проблема в них історично склалася і складається з цілого ряду блоків. У всьому світі зараз змінюється погода, йдуть тропічні дощі, тонуть різні міста у світі.
ФЧ: питання було про підтоплення на Слобожанському проспекті, на реконструкцію різних ділянок водовідведення було проведено безліч тендерів, але результату не скрізь видно. Наприклад, є тендер.

7) (Про провали на дорогах.) Ми не провалимося під землю. Якщо вас ця проблема дійсно хвилює — не пиляйте видосики в інстаграм та телеграм канали, а краще відразу звертайтеся на гарячу лінію.
ФЧ: За належний стан доріг відповідає міська влада та має 2 рази на рік робити огляд. При реконструкції дорожні служби повинні дотримуватись ДСТУ, а не створювати ситуації, коли утворюється провал через 1,5 місяці після реконструкції вул. Бурштинової або 4 рази поспіль йде під землю асфальт на вул. Шевченка.

8) Питання: Питання щодо КП, у якого на балансі парк Зелений гай. Прокуратура передала до суду документи, в яких зазначено, що корупція досягла рівня 50%, на час слідства в суді ви відсторонювати від посадових обов’язків керівництво КП Басову та Скляра, і чи буде призначено перевірку КП?
Філатов: Місяць тому я дав відповідне розпорядження до департаменту парків та рекреації – Басової позбутися. Я не розумію, що таке 50% корупції, це на підрядах чи це на обслуговуванні, від чого рахувати.
ФЧ: Хоч Басова і відсторонена, її заст. Скляр залишився у керівництві КП “Міська інфраструктура” Дніпровської міської ради. У КП провели новий тендер на реконструкцію на 152 млн грн. Під час минулої реконструкції прокуратура заявила про “відкати” у розмірі 50%. Наразі немає інформації, що міська влада призначила внутрішні перевірки цього КП.

9) Дарина: навіщо витрачати стільки грошей на прикрасу міста до нового року, краще витратити їх на щось корисне.
Філатов: Коли шановний заявник стане мером чи депутатом, нехай і з’ясовує, на що витрачати краще. Є питання, куди були витрачені дуже пристойні суми, на придбання кульок-ліхтариків, як дехто каже
ФЧ: Центральна ялинка в Дніпрі заввишки 20 м обійшлася в 9 млн грн. Минулого року 20 метрова ялинка в Дніпрі коштувала менше 3-х мільйонів, а в Харкові 40 м ялинка коштувала менше 3-х мільйонів.

P.S. Повний текст запитань та відповідей пресконференція можна прочитати тут.
Відео.

ПОДІЛИТИСЯ