Ми на зв’язку

Пройшло 8 тижнів війни.

5 днів тому ворог почав наступ у Донецькому регіоні.
Подивимося, які саме сили були у армії рф на самому початку вторгнення на території України:
Живої сили – 65000, 1155 танків, 2510 БТР/БМП (80-87 БТГ).
1) Судячи з резервів, основні бої планувалися в напрямку Ізюму. Там накопичено угруповання сил, подібне до того, яке проривалося на Київ – близько 25000 живої сили, 570 танків і 750 БМП/БТР.
2) З боку ОРДЛО (ЛДНР) зібрано сили стримування, які періодично йдуть на спроби прориву по лінії розмежування з 2014 року, вони дуже обстрілюють наших з артилерії. Також частина цих сил нападає на наші міста Луганської області. Там знаходиться 15000 живої сили, 150 танків, 700 БМП, 130 мінометів, 80 РСЗВ (Гради, смерчі).
У всіх цифрах не враховувалася сепари, яких зібрали з окупованих територій.
3.1) Ще одне угруповання зібрано у Запорізькій області в районі Гуляйполя, там 7000 живої сили, 120 танків, 260 БМП. Вона може бути посилена військами, знятими з Маріуполя і перекинутими з ОРДЛО. Після цього посилення вони можуть спробувати піти назустріч прориву Ізюмського угруповання.
3.2) Під Маріуполем близько 5000 живої сили військ РФ + купа військ сепарів, 80 танків, 210 БМП. Останній тиждень з-під Маріуполя стали перекидати війська під Херсон та на Гуляйполе.
4) На Херсонщині зібралося близько 10 000 живої сили, 90 танків, до 400 БТР/БМП.
5) Невелике угруповання біля Харкова – 4000 живої сили, 145 танків, 190 бронемашин.
6) За минулий етап війни орки втратили мінімум третину живої сили, танків та бронемашин(БТР, БМП, МТ-ЛБ). Це порівняння із силами, які були біля кордону України на 23.02.2022.
7) Стратегія нападу рф будується на проривах танкових і броньованих військ. За восьмий тиждень втрати – 76 танків та 150 бронемашин. Ці втрати можна порівняти з 4-6 тижнем війни, але це менше ніж під час перших трьох тижнів. У перші тижні багато техніки підбивалося на марші колон, цього тижня ворог діє акуратніше.
😎 На цей етап війни орки підтягла свіжі війська та додаткові сили танків та бронетехніки. Ще близько 15 000 – 20 000 військ залишилося на території кордону. Ці війська відновлюються, або, через відмов воювати, повертаються на бази у глиб росії. До розрахунків живої сили не бралися війська авіації, флоту та частини постачання/ремонту.
9) Якщо ЗСУ може завдавати втрат, рівні тим, які були цього тижня, на те щоб вивести з ладу 30%-50% потрібно ще 5-7 тижнів. Втрати 30-50% критичні, тому що при досягненні цього показника війська не готові йти вперед (згідно з військовими підручниками).
10) Для нас критично стримувати Ізюмське угруповання та район Сєвєродонецька також критична допомога союзників у постачанні артилерії. Зараз на багатьох ділянках просування відбувається за рахунок дуже сильного обстрілу артилерії та змішування із землею укріплень. За тиждень просування у них незначне – 2-5 км.
Ті, хто в Європі та інших країнах, продовжуйте виходити на мітинги, щоб нам швидше давали артилерію та інше озброєння.
Також можна допомагати армії безпосередньо (https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces
) або через фонди (фонд Притулки https://prytulafoundation.org/
, фонд повернися живим https:// savelife.in.ua/donate/
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!
P.S. Зведення робилося на основі інформації Генштабу ЗСУ, розрахунок військ був грубим на основі командних центрів противника, розташованими на тій чи іншій території.

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ