Ми на зв’язку

Пройшло 17 тижнів війни.

1) ЗСУ помалу просувається в напрямку від Миколаєва до Херсона. Наразі точаться бої за с.Киселівку. Після Киселівки до Херсона залишиться невелике село Клапая (населення 189 жителів) і потім уже буде Чорнобаївка, що прилягає до Херсона. Відстань від села Клапая до Чорнобаївки 9 км.
2) На Запоріжжі без змін, немає фото підтвердження звільнення території, але ЗСУ намагається просуватися вперед біля Вугледару.
3) У Луганській області війська РФ за тиждень просунулися на 6 км і швидше за все нашим військам доведеться також відійти з сіл Золоте та Гірське, щоб не потрапити в оточення (на схід від Попасної).
4) У районі Ізюму війська РФ сконцентрувалися в напрямку Слов’янська. Цим скористалися ЗСУ і на захід від Ізюму повністю відсунули війська РФ з напряму Барвінкове, ЗСУ змогли просунутися на 5-10 км.
5) У Харківській області без змін.
6) З минулих 4-х місяців війни, останній місяць був найменш інтенсивний. Втрати РФ за останній місяць – 202 танки, 438 бронемашини проти 429 танків та 956 бронемашин у третьому місяці. Зменшення втрат РФ вдвічі свідчить про зменшення можливості їхніх військ йти вперед (на даному етапі). Також за останній місяць знищено 5080 військовослужбовців РФ.
7) За 17 тиждень втрати РФ становили 55 танків, 87 бронемашин. Приблизно такі ж втрати можна побачити останні 4 тижні. З такими цифрами виснаження наступальних можливостей військ РФ відбудеться через 2-4 місяці. Британська розвідка також дає 2-3 місяці для вичерпування наступального потенціалу РФ.
😎 Загальні втрати військ РФ за 4 місяці склали 1504 танки (49% від усіх танків без урахування законсервованих), 3632 бронемашини (33%), 756 артилерії (32%), 240 РСЗВ (23%). 620 БПЛА (41%-62%), випущено понад 2500 ракет (за оцінками низки аналітиків це понад 66% всіх їхніх ракет).
9) За останній тиждень ЗСУ стали активно завдавати ударів на великі відстані: о.Зміїний (приблизно 40 км від берега), газові бурові вежі в Чорному морі (приблизно 100 км від берега), Новошахтинський нафтозавод (150 км до позицій ЗСУ). ЗСУ освоїли нові види озброєння — дрони камікадзе та інші, і почали їх активно застосовувати та завдавати ударів на великі відстані.
Віримо ЗСУ!
Все буде Україна!
P.S.Фонд Сергія Притули збирає гроші на три байрактари для потреб ЗСУ. Наразі зібрали близько 350 млн з потрібних 525 млн грн (15 млн. $). Усі охочі можуть долучитися за посиланням: https://prytulafoundation.org/uk/home/support_page

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ