Ми на зв’язку

Поліцейських, які “зам’яли” справу судді напідпитку, притягли до відповідальності.

На черзі – розслідування ДБР.

Серед чотирьох десятків “корупційних” кейсів, які відстежує і супроводжує наша команда – цікава справа судді Магдалинівського райсуду Тетяни Гаркуші. В травні 2020 р. просто серед білого дня поліцейські зупинили пані Тетяну в п’яному вигляді (подробиці тут –  https://bit.ly/33TRuJX). Суддя була за кермом машини, яка записана на батька, а права вона пред’явила на своє дівоче прізвище.

Тоді поліція хотіла зам’яти справу – протокол правопорушення у них несподівано “загубився”. В результаті документ не дійшов до суду, і п’яна суддя не була притягнута до відповідальності.

Наша команда не дала “поховати” справу проти судді. До речі, крім іншого, вона була замішана в оформленні земельних ділянок на померлих людей.

Зараз, завдяки нашій наполегливості, поліцейського Болбаса і його начальника Лагутіна нарешті притягнули до дисциплінарної відповідальності за “втрату” протоколу.

Тепер постараємося зрушити з мертвої точки розслідування інциденту про “втрату протоколу”. Справа про посадове правопорушення з боку самих правоохоронців має розслідувати Державне бюро розслідувань (ДБР). Але поки прокурор Роман Біленко не поспішає передавати кейс в ДБР, чим  безпосередньо порушує підслідність.

Наразі справа відносно поліцейських розслідується іншими поліцейськими. Однак всі ми розуміємо, чим може закінчиться таке розслідування.

Ми також направили ряд звернень, в т.ч. – і слідчому судді, щоб через нього передати справу до ДБР.  Ось так будемо чинити щодо “схемщиків” ті тих, хто прагне “заминати” справи.

ПОДІЛИТИСЯ