Ми на зв’язку

Переможного понеділка!

Антимонопольний комітет України оштрафував дві фірми через змову під час закупівель камер спостереження Дніпровською міською радою. Штраф складає 7,17 мільйона гривень!

КП “Інфо-Рада-Дніпро” у 2016 та 2017 році провело тендери та уклало три угоди із ТОВ “Мега Лінк” на загальну суму 40,7 млн гривень. КП закупило системи ситуаційного спостереження (https://bit.ly/2UVxdPS), інформаційно-комунікаційний комплекс (https://bit.ly/35TDrGo) та інформаційно-комунікаційний комплекс з мережевою інфраструктурою, яка функціонує у міських закладах охорони здоров’я (https://bit.ly/2J2JNdK). 

Участь у тендерах брали дві фірми – ТОВ “Мега Лінк” та ТОВ «Інтелект Дніпро Телеком». З’ясувалося, що компанії узгодили свою поведінку на торгах. Зокрема, пропонували однакові ціни та не знижували їх на аукціонах. 

Фірми подавали пропозиції в один день та майже в однаковий час.  А банківські гарантії були видані в один день із послідовними або близькими номерами. 

Цікаво, що компанії використовували однакову ІР-адресу під час участі у торгах та для здійснення операцій по банківських рахунках. Також однакову ІР-адресу та номер телефону використовували для дистанційного обслуговування рахунків.

В обох учасників електронні файли мали однакові назви, наприклад «штатка.pdf» та «довідка», та мала місце однакова помилка, а саме: слово «затверджую» написано без літери «д» – «затвержую». У властивостях деяких файлів обох фірм був вказаний автор «Viols».

Між компаніями також існували сталі господарські відносини у вигляді договорів купівлі-продажу, оренди та підряду. Фірми орендували одні й ті ж мікроавтобуси. Також «Інтелект Дніпро Телеком» залучав бухгалтера «Мега Лінку» та надавав безповоротну фінансову допомогу «Мега Лінку» і «Телемосту».

У підсумку Антимонопольний комітет 4 листопада оштрафував ТОВ «Мега Лінк» і ТОВ «Інтелект Дніпро Телеком» на 7,17 млн грн (https://bit.ly/398Wu1m). Штраф «Мега Лінку» складає 6,96 млн грн, «Інтелект Дніпро Телекому» – 218 тис. грн.
Зазначимо, фірмою «Мега Лінк» володіють Дмитро Шевчук, Вадим Єрмолаєв та Вячеслав Мішалов. Останній був секретарем Дніпровської міської ради. Вячеслав Мішалов також пов’язаний зі скандальною компанією “Майстер Профі”, яка ремонтувала Центральний міст у Дніпрі.

ПОДІЛИТИСЯ