Ми на зв’язку

Перемога у Верховному Суді

💪Верховний Суд України став на сторону команди Громадський Контроль у судовій справі проти Геннадія Корбана (http://bit.ly/2QhlY1B)💪

👉Більше року тому ми виявили тісні зв’язки найближчого оточення мера Дніпра Бориса Філатова з польською дочірньою компанією, яка почала жваво вигравати місцеві тендери на ремонти доріг. Ми написали про це низку розслідувань (1: https://bit.ly/2KsMGV7 2: https://bit.ly/2QEGKrv 3: http://bit.ly/2).

🤷‍♀️У відповідь Геннадій Корбан (прізвище якого також фігурує у розслідуваннях) подав судовий позов проти ГромКонтроля, а його юристи засипали нас безглуздими “запитами” і зверненнями.
👉Захист Геннадія Корбана вимагав спростувати наше розслідування. А ще захист намагався довести, що до Корбана не можна використовувати слово “рейдер”. Нібито це ображає його честь та гідність.

🧐Суд у першій інстанції ГромКонтроль виграв у липні цього року (http://bit.ly/2ZhRAbC). Далі була апеляційна скарга, де суд частково задовільнив вимоги позивача.
👉Але ми були впевнені у своїй правоті, тому пішли у Верховний суд, де й довели беззаперечну правоту своїх тверджень у розслідуванні‼️ Як результат – ВСУ скасував рішення суду апеляційної інстанції та залишив в силі рішення першої інстанції.

‼️Що важливо‼️ Верховний Суд чітко зафіксував факт пов’язаності низки фірм у Дніпрі, причетних до освоєння бюджетних коштів на ремонтних роботах з Геннадієм Корбаном.

Окремий респект та вдячність юридичній команді на чолі з Василь Підлужний (Vasilyi Pidluzhnyi)! Також дякуємо усім громадянам, які підтримували нашу команду у цій суспільно важливій суперечці.

👉У наступних публікаціях ми детальніше розкажемо про те, як “друзі мера” заробляють на ремонтах. Згадаємо про епічну судову суперечку та спроби Корбана оскаржити загальновідомі та відкриті дані. Коротше, буде цікаво‼️

ПОДІЛИТИСЯ