Ми на зв’язку

На суді щодо розкрадання на ремонті Центрального мосту чиновників мерії знову відпустили по домівках😡

🧑‍⚖️Чергове засідання у Червоногвардійському суді у справі про розкрадання (https://bit.ly/3fT8zHX) під час ремонту Центрального мосту, в якому фігурують чиновники міськради Дніпра, знову перенесли. Формально – у зв’язку з карантином.

👉Ми вели пряму трансляцію (https://bit.ly/2POK7gb) з залу засідання.

👀Сьогоднішній суд привернув увагу громадськості та ЗМІ.
😟На суд також з’явився один з ключових обвинувачених – заступник мера Дніпра, голова Департаменту благоустрою Михайло Лисенко разом з адвокатами. До речі, за багатьма ознаками – це юристи з тієї ж структури, яка представляла інтереси Геннадія Корбана в ході суду за його позовом до ГромКонтролю, в якому наша команда виграла у всіх трьох інстанціях.

👉Всього в засіданні збиралися взяти участь п’ять захисників і прокурор. При цьому в самому суді призначили засідання в занадто маленькому приміщенні, де не можна дотримати вимоги про соціальної дистанції. При тому, що раніше працівники суду вже не допускали нас на засідання, після чого наші юристи відреагували на незаконні дії і добилися від поліції внесення в ЕРДР відомостей про вчинення правопорушення секретарем Червоногвардійського суду.

👀Велика кількість громадян і увагу ЗМІ явно схвилювали обвинувачених та їхніх захисників. Адвокати обвинувачених влаштували перепалку з активістами і в цілому поводилися агресивно і некоректно по відношенню до громадян, які хотіли взяти участь в резонансному засіданні. У підсумку засідання (вже в черговий раз) перенесли – посилаючись на “карантин”.

🤷‍♀️Ніхто виразно не пояснив, чому дніпряни не могли бути присутнім на судовому засіданні. Сподіваємося, що публічний резонанс приведе до тями цей суд, і вони почнуть судити по закону.

ПОДІЛИТИСЯ