Ми на зв’язку

Минуло 9 тижнів війни.

1) За другу фазу війни війська рф трохи просунули фронт (до 10 км). Блакитним зображена окупована територія станом на 16.04, синім змінам на 28.04. За їхніми підручниками вони повинні рухати фронт на 10-30 км на день. Але ЗСУ не дозволяють зробити такі маневри.
2) Війська рф за останній тиждень намагаються активніше йти вперед. Як наслідок, значно збільшилися втрати, але особливо вони не просунулися. Втрати рф можна порівняти з 2-3 тижнем війни, тоді вони активно просувалися вглиб України і намагалися захопити Харків, Чернігів, передмістя Києва. За тиждень вони втратили 155 танків, 302 БМП/БТР. З початку другого етапу вони втратили 18% танків та 14% БМП/БТР у відношенні до військ, які вони підготували та завели в Україну перед другим етапом.
3) Одне із завдань ЗСУ завдавати максимальної шкоди противнику та його техніці. Якщо ЗСУ зможе завдавати збитків оркам як на дев’ятому тижні, то через 3-4 тижні буде знищено 50% броньованої техніки, яку вони зібрали перед другим етапом. І високою є ймовірність, що тоді війська рф встануть в оборону і значно зменшать спроби наступів.
4) Нині союзники передають нам близько 250 одиниць гаубиць/артилерії. 36 мобільних гаубиць може утримувати фронт завширшки 40 км. Далекобійність гаубиць, які передають союзники в середньому на 5 км більше, ніж ті, які використовують орки. Потрібно ще близько 2-3 тижнів, щоб це озброєння доїхало до фронту і наші війська добре освоїли як ним користуватися. Тоді ЗСУ набагато легше стабілізуватиме фронт і йтиме вперед.
5) В інших війнах РФ/СРСР не використовували ядерну зброю для досягнення цілей (Корея, В’єтнам, Афганістан, Сирія). Тому західні аналітики оцінюють використання такої зброї на цьому етапі війни як малоймовірне.
ЗСУ тримають фронт, тому мрії командування рф про перемогу на фронті до 9 травня нереалістичні.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ