Ми на зв’язку

Минуло 24 тижні війни.

1) За тиждень ЗСУ знищили 16 систем ППО (С-300 та інші). Зазвичай на тиждень знищували 1-5 систем ППО. Це один із найбільших тижневих показників з початку війни, більше знищували лише у перші тижні. Скоріше за все із застосуванням протирадіолокаційних ракет HARM (AGM-88), які запускали з літаків з відстані до 100 км.
2) Знищено техніку та живу силу противника на авіабазі “Саки” біля Новофедорівки. До удару там стояло 27 літаків (13 Су-30СМ, 12 Су-24М/Р, 1 Іл-76) та 6 вертольотів Мі-8. Генштаб повідомляє про знищені 9 літаків, але решта техніки швидше за все сильно постраждала, оскільки на відео можна було побачити, як вертолітний гвинт пробив машину за кількасот метрів від стоянки вертольотів. Є кілька версій знищення цього аеродрому – від роботи сил спеціальних операцій до використання ракет Harpoon або системи Грім-2. Теоретично могли використати систему українського виробництва Грім-2. Її дальність 280-500 кілометрів, але пускових установок зроблена всього парочка і для такого точного влучення ця система повинна була бути допрацьована GPS навігацією.
3) Також завдавалися додаткові удари по Антонівському мосту, мосту через Інгулець та мосту через шлюз на Каховській греблі.
4) Усі три пункти сильно ускладнили логістику та шляхи постачання угруповання РФ у Херсонській області. Паралельно з цим було знищено близько 20 баз/штабів військ РФ.
5) Загальна ситуація по всій лінії фронту за тиждень особливо не змінилася, коливання близько 2-х кілометрів від лінії фронту минулого тижня.
6) Війська РФ намагаються просуватися за допомогою масового обстрілу наших позицій артилерією. Більшість тих, хто потрапляє до наших лікарень, це наслідок роботи артилерії РФ. Але зараз до ЗСУ доїжджає закуплена в Польщі та інших країнах артилерія, яка на частині дільниць фронту дозволяє зупиняти таку тактику.
7) Останні два дні війська РФ посилили спроби наступу і втрачали по 14-15 танків на день. За минулі два місяці середні показники були 5-7 танків за добу. Наступний тиждень покаже, чи є у РФ в принципі потенціал для наступу, чи вони можуть робити лише локальні прориви.
😎 Понад 10 БТГр військ РФ залишилися на лівому березі Херсонської області і не перекидаються на правий. Схоже, війська РФ щось підозрюють 🙂.
9) Загальна кількість втрат РФ за 5,5 місяців можна порівняти з кількістю техніки РФ, яка зараз знаходиться на території України. І навряд чи війська РФ спроможні збільшити кількість техніки вдвічі, якщо вони не зробили це досі.
На сьогодні знищено 1846 танків, у військах – 1450.
БМП/БТР – знищено 4100, у військах – 3250.
артилерії- знищено 974, у військах – 1480.
РСЗВ – знищено 261, у військах – 700.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ