Ми на зв’язку

Минуло 18 тижнів війни.

1) За останній тиждень ЗСУ трохи просунулися на Херсонському напрямку, звільнивши околиці Високопілля (напрямок від Кривого рога), а на Запорізькому напрямку звільнивши 5 сіл біля Вугледара. Просування на 2-5 км.
2) Війська РФ за тиждень в напрямку Попасної зайняли села Золоте, Гірське та Вовчоярівку. Просування на 6 км. Війська РФ досі намагаються оточити Лисичанськ.
Ширина ділянки, яку контролюють ЗСУ у напрямку Лисичанська 15 км.
3) ЗСУ за потреби може підійти на другу лінію оборони, яку почали готувати ще в 2016 році, по лінії Бахмут-Соледар-Сіверськ. На низці напрямків там такі самі бетонні укріплення, як біля Донецька, які ворог не може прорвати.
4) На Харківському та Ізюмському напрямку лінія фронту за тиждень не змінилася.
5) ЗСУ змогли вибити війська РФ з острова Зміїний. РФ, як і під час відступу під Києвом, назвали це «жестом доброї волі» і заявили, що всі завдання на острові вони виконали. 3-4 повноцінні обстріли острова з боку ЗСУ і несподівано у ворога з’являється добра воля. https://youtu.be/mIAtfuGmrSU
6) За останні 10 днів ЗСУ почали масово знищувати склади боєприпасів. Сумарно знищено близько 15 складів та штабів противника. Один із прикладів — знищення великого складу у Зимогір’ї (Луганська область). Там же РФ будувала військову базу з казармами, все це знищено (одне з відео https://youtu.be/dqUPZGQFVbM
). З огляду на те, що дальність до лінії фронту понад 50 км, дуже схоже, що працювали хаймерси. Наша розвідка та американська супутникова розвідка дозволяє знаходити цікаві цілі. Знищення таких складів та штабів дуже ускладнить логістику для РФ, особливо підвіз снарядів для артилерії. Війська РФ зазвичай привозили боєприпаси залізницею, їх вивантажували і робили склад на відстані близько 50 км від лінії фронту і потім машинами возила снаряди. Зі знищенням складів плече логістики збільшується і лінію фронту менше обстрілюватимуть.
7) За останній тиждень трохи збільшилися втрати РФ у танках — 69 штук, 35-55 у минулі тижні. Але це значно менше пікових тижнів другої фази війни — 100-140. За БМП/БТР ситуація аналогічна — за тиждень знищено 94 одиниці проти 220-270 під час активної фази. З урахуванням динаміки за останні 4-5 тижнів можна бачити, що РФ обмежено використовує бронетехніку та втрати в середньому на тиждень становлять 40-70 танків та близько 100 БМП/БТР. Втрати РФ швидше за все ще кілька тижнів коливатимуться в цих межах. Війська ЗСУ теж вимотані, тому РФ поки що виходить проривати фронт на деяких напрямках. З додатковими постачанням РСЗВ та артилерії ситуація зміниться на нашу користь.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ