Ми на зв’язку

Міцне прокурорське рукостискання для… корупціонера😲

Розкажемо вам сьогодні історію, як перетворити важливий судовий процес на ніщо інше як фарс.

Є в нас такий керівник Департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай. Вже декілька років цей пан знаходиться під слідством. А все через те, що у 2016 році під час ремонту ліфтів у будинках міста, ці ж ліфти ремонтувати просто забували.

Як це⁉️ А отак. Кошти за виконання робіт заплатили, а самі ремонти не провели. 🤷‍♂️

Про це Громадський Контроль написав велике розслідування.

До речі, саме Громадський Контроль домігся того, аби Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити справу щодо порушень, допущених чиновником.

Так от. Суд по Грицаю тягнеться вже два роки. Бо спочатку справу розглядав наш улюблений суддя Леонов, який чомусь заборонив відеозйомку засідання. Ну а потім його звинуватили у корупції, звільнили і процес зупинився на декілька місяців.

Далі з’явилася нова суддя по справі – пані Лариса Татарчук. Яка вирішила продовжити заборону відеозйомки.😞

🤬Окей. До подібної поведінки суддів ми давно звикли. Але ж й представники прокуратури зайняли дуже пасивну і мляву позицію. Наприклад, не викликають свідків, ігнорують інформацію представників громадськості про корупційні дії підсудного. Та й взагалі мають заперечень і питань до захисту Грицая.

🤷‍♂️Ми весь час думали, ну чому ж так? Адже прокуратура для того і потрібна, аби підтримувати обвинувачення, а не навпаки. І от сьогодні наш Денис Селин (Denis Selin), який був на черговому засіданні по цьому суду, побачив та зафіксував, як прокурор Струков разом із Грицаєм спочатку прийшли разом на суд, а потім ще й дружньо потиснули один одному руку.

😟Ви як гадаєте, це взагалі нормально?😟

Ми трохи в шоці і тепер точно впевнені, що саме через бездіяльність прокурора Струкова, Владислав Грицай в наступні роки зміг продовжити схематоз на ЖКГ і зокрема на ліфтах. До речі, на ліфтах збиток оцінюється в 90 мільйонів гривень.

Отже, оскільки місцеві прокурори та суд відверто зливають справу корупціонера, очікуємо адекватних дій від НАБУ – адже за рішенням Вищого антикорсуду, за зверненням ГромКонтролю, саме Бюро тепер має займатися справою Грицая.

ПОДІЛИТИСЯ