Ми на зв’язку

Міськрада незаконно встановила тариф на паркування у 10 грн

Дніпровська міська рада незаконно прийняла рішення про встановлення нового тимчасового тарифу на паркування у 10 гривень.

Не знаємо, чи залишилися ще в когось сумніви, що влада Дніпра діє суто у власних інтересах. А на інтереси громади міста їй просто начхати. Після того, як суд визнав тарифи у 15 гривень незаконними і скасувала їх, міська рада не змогла з цим змиритися і сьогодні на сесії прийняла нове рішення про нові тарифи. І їх не зупинив той факт, що нове рішення, як і те, що скасував суд, приймалося без регуляторної процедури та громадських слухань. Окрім того, проект рішення не був опублікований за 20 днів до його розгляду, як це вимагає закон, а з’явився на сайті всього п’ять днів тому – з минулої п’ятниці.

Друзі, ми не проти платних парковок та виступаємо за врегулювання цього питання – чесно та без монополії. Саме тому команда Громадський Контроль розробила проект рішення, в якому запропонувала прийняти нові тарифи на паркування за усіма необхідними процедурами. А до моменту прийняття рішення з дотриманням усіх правил, ми пропонували зберігати існуючий стан речей – парковки повинні залишатися безкоштовними.

Але депутатська більшість в міськраді, орієнтована на очільника міста Бориса Філатова, пішла іншим шляхом. На сесії прийнято рішення про встановлення тарифу на паркування у розмірі 10 грн/год. Чому саме 10 грн? Незрозуміло. Як і неясно, чому було 15 грн.

Загалом за новий тариф проголосувало 36 депутати. В основному це представники промеріської партії “Пропозиція” та “ОПЗЖ”.

До речі, самого мера на сесії не було. Схоже, що у Філатова вже традиція не приходити на засідання, де приймаються важливі для громади питання. Чому? Все просто: аби зняти із себе відповідальність, мовляв, його там взагалі не було, це все депутати. Хоча зрозуміло, що будь-які важливі рішення промерська більшість приймає так, як пропонує саме Філатов….

Ну що ж, поки наш сильний мер грається в схованки, ми знову йдемо у суд та будемо оскаржувати незаконні рішення міськради у суді.

ПОДІЛИТИСЯ