Ми на зв’язку

Маємо кілька гарних новин!

компанія-підрядник, яка будує метро у Дніпрі заплатила 15 мільйонів гривень компенсації за пошкоджений гуртожиток біля Танку в районі Нагорного ринку. Про це днями повідомила прокуратура області.

В жовтні 2019 року під гуртожитком Гірничого університету на проспекті Гагаріна стався обвал грунту і інцидент дивом обійшовся без жертв. Тоді очільник Дніпра Борис Філатов та його заступник Михайло Лисенко розповідали про те, що в усьому винна зношена інфраструктура та погані погодні умови. І аж ніяк не будівництво метро.

‼️Проте були проведені експертизи та долучені до кримінальної справи. У підсумку суд визнав, що обвал грунту біля гуртожитку пов’язаний конкретно з будівництвом метро. І тепер компанія Лімак заплатила 15 млн грн компенсації‼️

❌А друга приємна новина – нарешті зрозуміла причина потопів під час дощу у Дніпрі. Правоохоронці встановили, що ливнева каналізація у місті ремонтувалася та чистилася тільки на паперах. Зокрема у судовій ухвалі йдеться, що ТОВ Мегамаркет Сервіс, яке вигравало тендери на очистку дощової каналізації, за попередньою домовленістю із директором КП Гідроспоруди, не виконувало умови договорів і не здійснювало роботи з чищення каналізаційних колекторів, утримання об’єктів зливної каналізації і дощоприймальних колодязів у місті Дніпро.

При цьому директор КП Гідроспоруди приймав уявно виконані роботи, підписував документи та перераховував кошти компанії. Таким чином вдалося відмити 4,2 мільйона гривень. І знову повертаємося до Бориса Філтова та Михайла Лисенка, які після кожного дощу звинувачували у потопах зношену інфраструктуру міста та застарілу каналізацію.

Проте виявилося все набагато банальніше та у стилі міськради – масштабне розкрадання бюджету Дніпра. Тепер директору приватної компанії оголосили підозру. До слова, він спочатку подався в біга та поліція все ж його знайшла та арештувала.

Під підозрою й директор комунального підприємства КП Гідроспоруди Валентин Лазарєв. Це не перша кримінальна справа директора цього комунального підприємства. Він наразі знаходиться під цілодобовим домашнім арештом у справі щодо розкрадання бюджетного майна. Зокрема, підприємство сплатило за ремонт Лади більше грошей, аніж коштує ця машина загалом. За висновками слідства, комунальне підприємство переплатило 186 тис грн, чим і заподіяло шкоду бюджету.

ПОДІЛИТИСЯ