Ми на зв’язку

“Котельні бачите?” Продовження теми

Отримали деяку інформацію про котельні, які вчора стали темою нашого посту. Ми знаємо, що низка теплогенеруючих підприємств міської ради Дніпра вивезли свою бухгалтерію і поспіхом переписують документи. Може, в цю саму хвилину цим і займаються. І все – через використання спільних контрагентів у схемі виводу коштів.

От, наприклад, тендер виграла фірма “Майстер-Буд”, яка належить Мішалову-старшому, а роботи виконує “Будмакс-Компані” братів Дубінських. Саме це поліція й зафіксувала. Може, схема вигоріла б, якби не одне але: хлопці так хотіли підняти грошенят і так були в собі впевнені, що навіть не потурбувалися про документацію для “Будмакс-Компані”. Її просто не-ма-є. Ні договорів, ні підрядів – ні-чо-го.

Тепер всім світить перевірка від ДАСУ і податкової. І це в той час, як “Будмакс-Компані” отримує сотні мільйонів гривень. Майже 350 мільйонів пройшло через казначейські рахунки. А скільки грошей перевели з рахунків ЖЕКів та теплогенеруючих підприємств в комерційних банках – можна лише здогадуватися. Щось дуже невдобно все вийшло.

А ще є не лише неіснуючі котельні, а й недобудовані. І дехто на місці зараз замітає сліди, аби знизити суму збитків. Бо ті котельні поліція не опломбувала, тому треба встигнути навести там красу, щоб “не втратити обличчя”. Ну й справді: краще ж синиця в руках, ніж журавель в небі.

Так і хочеться сказати всім, хто грає не за правилами: хлопці, просто робіть справу чесно і будете жити без головного болю. Такого, як от зараз.

ПОДІЛИТИСЯ