Ми на зв’язку

Корупційні забудови Дніпра (частина 1)

Ми починаємо серію розслідувань про забудовників Дніпра і розповімо, як у нас будують житлові і комерційні будинки без документів і з обманом.
У цьому розслідуванні ми розповімо, як по беззаконню побудували 9-поверховий будинок внизу пр.Поля (вул.Ульянова, 16а)

Розберемо по етапах
1) громадянці Власенко Л.Л рішенням сесії дозволяють приватизувати землю. У 2018 році безхазяйна земля в центрі міста, несподівано. Але варто підкреслити, що земля призначається під будівництво приватного будинку і це чітко зазначено в документах.

2) Через три місяці ц ділянку викуповує Мазур Ю.Б.

3) Через рік управління архітектурно-будівельного контролю дозволяє почати будувати будинок з класом будівництва СС1,тобто до 4-х поверхів і з проживанням до 50 осіб. При цьому будинок вже проходить як зблокований, тобто у кожної квартири має бути окремий прямий вихід на вулицю. Тоді ж йому видають обмеження на максимальну висоту будівництва 16 метрів. Але це прямо суперечить призначенню ділянки, яке видавала міськрада. Адже можна було будувати тільки 2-поверховий будинок, а не 4-поверховий. Як гадаєте, начальниці управління Ратич Н.М., яка надала дозвіл, занесли великий або дуже великий “подарунок”?

4) Мазур на цьому не зупиняється і будує не 4-поверховий будинок, а 9-поверховий. При цьому безпосередньо порушує містобудівну документацію, оскільки будинок вийшов більший ніж 25 метрів, а в тому районі максимальна забудова 16 м, як ми вказували в попередньому пункті. Виходить, будинок побудований без проходження обов’язкової експертизи, яку мають проходити всі будинки вище 4-х поверхів і з кількістю мешканців понад 50

5) В травні 2020 року управління архітектурно-будівельного контролю під керівництвом Ратич приймає будинок в експлуатацію і не помічає кричущі невідповідності: зокрема , що до цього дозволяло побудувати 3-поверховий будинок з мансардою, а тепер там стоїть 9-поверхівка http://bit.do/fJjRR

6) У серпні за підписом Санжари за поданням головного архітектора міста Волика дому надають адресу

З одного боку ми бачимо, що шляхом обману в документах будинок зведений без експертизи і в такому будинку може небезпечно жити, хоча вже зараз в цьому будинку продаються квартири http://bit.do/fJjTG

З іншого боку, безліч чиновників міської влади закрили очі на серію порушень, починаючи від того, що біля будинку немає жодної таблички про те, хто будує будинок і хто підрядник, закінчуючи тим, що будинок будують на землі, яка призначена зовсім для інших цілей.

Хто підписував і подавав документи з боку міськради:
Санжара – секретар міської ради
Волик – головний архітектор міста
Ратич – начальник управління архітектурно-будівельного контролю
Никон – начальник відділу будівництва

Інші причетні.
Власник будівлі: Мазур Юрій Борисович
Проектувальник: Назаров Мелор Юрійович
Технічний нагляд здійснював: Логуш Юрій Олексійович

Всі зібрані документи передаємо до правоохоронних органів, а людей закликаємо бути уважними при купівлі квартир і перевіряти забудовників на наявність всього пакету документів.

***
Ця публікація створена за підтримки Національного Фонду підтримки демократії (США). За зміст публікації відповідальність несе ГО «Платформа Громадський Контроль». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції НФПД.

Слідкуйте за нашими новинами у Telegram: https://t.me/gromkontrol

ПОДІЛИТИСЯ