Ми на зв’язку

ГромКонтроль vs Корбан: подробиці нашого розслідування

Друзі‼️Команда Громадський Контроль виграла суд у Геннадія Корбана, який подав на нас позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

😯Цілих півтора роки судової тяганини, і перемога за нами – Верховний суд став на наш бік💪

🤔Вам, напевно, цікаво, що ж так не сподобалося пану Корбану, що той судився з нами аж півтора роки⁉️ Вся справа у нашому розслідуванні, де ми виявили тісні зв’язки найближчого оточення Бориса Філатова, зокрема і Геннадія Корбана, з польською дочірньою компанією, яка активно вигравала місцеві тендери на ремонти доріг‼️

👉Тоді, у травні 2018 року, очільник Дніпра оголосив, що в місто нарешті заходить європейський підрядник з ремонту доріг. Мова йшла про ТОВ “Тракція Інфра”. Борис Філатов запевняв, що це – польська компанія, яка відремонтувала дороги ледве не пів-Європи.

Так от. Спочатку ми з’ясували, що ТОВ “Тракція Інфра” належить підприємству “Тракція Україна”, 50,1% якої дійсно належить польському акціонерному товариству “Дорожньо-мостове підприємство “Білосток”. Але виявилося, що ТОВ “Тракція Україна” має спільні адреси, номери телефонів та пошту із фірмами, які підконтрольні батьку депутата та екс-секретаря мерії В’ячеслава Мішалова – Дмитру Мішалову. Усю техніку “Тракція” під час ремонту доріг Дніпра також орендувала у компаній Мішалова (детальніше про це можна прочитати тут: http://bit.ly/2sb0z2l).

👉Але потім все змінилося. Найцікавіше почалося вже під час ремонту вулиці Курчатова. Мішалов на той час вже встиг потрапити у немилість обох мерів Дніпра (Корбана та Філатова). Тоді субпідрядниками “Тракції-Інфра” раптом стали три фірми: ПП “Дніпромонтаж”, ТОВ “МБК Синергія” і ТОВ “Сітірейл технолоджі” (https://bit.ly/2NkEWCk). Ми з’ясували, що один із власників ПП “Дніпромонтаж”, Дмитро Герасимов, володіє цілим рядом підприємств, тісно пов’язаних з близьким соратником мера Дніпра Геннадієм Корбаном і його бізнес-партнерами (про це детальніше можна прочитати ось тут: http://bit.ly/379xaUK). А за дивним збігом обставин другий субпідрядник, “ТОВ “МБК Синергія”, зареєстрована за тою ж адресою, що й ще один субпідрядник – ПП “Дніпромонтаж” (http://bit.ly/2ZsvKlU).

Єдиним конкурентом “поляків” на тендері був ТОВ “Будінвест Інжиніринг”, яке теж виявилося пов’язаним з прізвищем Корбан. 90% підприємства належать одному з ключових менеджерів ЖКХшній імперії братів Дубинських – Аркадію Масарскому (ось тут детальна схема імперії Дубинських і роль Масарського в ній: https://bit.ly/2Nj2RSy). Але на момент проведення тендеру замість Масарського часткою в “Будінвест Інжиніринг” все ще володіла Ірина Воробйова – бухгалтер “Спецкоммунгоспа”, яким у 2011 році через фірму-прокладку володіла Вікторія Корбан (https://bit.ly/2NqsRuu).

👉Далі ще цікавіше. У судовому вироку Печерського райсуду Києва, у справі, де один із підозрюваних – Геннадій Корбан (https://bit.ly/2Nr0yk3) йдеться про те, що правоохоронці знайшли документи та печатки чотирьох фірм. Ці фірми також причетні до тендерів по ремонту доріг у Дніпрі, які нібито виконують поляки. В тому числі – й по вулиці Курчатова.

Серед цих фірм – ТОВ “Дніпроуніверсал”, серед засновників якого була Вікторія Корбан, сестра Геннадія Корбана, та співзвучне Колективне підприємство “Дніпроуніверсал”, засновником якого був вже згаданий Дмитро Герасимов. Компанії з однаковими назвами були зареєстровані за однією адресою та мали одного керівника – Ларису Островську (детальніше читайте тут: http://bit.ly/2QhMx6N).

🧐До речі, серед бенефіціарів “Спецкомунгоспа” поряд з офшором з Белізу була й кінцевий бенефіціар ТОВ “Дніпроуніверсал” – Людмила Калмикова, яка раніше була керівником ТОВ КУА “Славутич Капітал”. Прокладку з такою ж назвою (“Славутич Капітал”) Корбан використовував у багатьох своїх відомих “злиттях та поглинаннях” 2000-х років (https://bbc.in/2NUsvQS).

🤷‍♀️Ось так і з’ясувалося, що “Тракція Інфра” – зовсім не європейський спеціаліст, яким так хизувався Філатов, а звичайна “обгортка” для бізнесу його оточення.

🕵️‍♂️Ці всі зібрані нами факти настільки не сподобалися Геннадію Корбану, що той вирішив піти у суд з вимогою спростувати їх. А коли у суді справа почала розвалюватися, захист Корбана вирішив причепитися до слова “рейдер”, яке ми використали у своєму розслідуванні, та довести, що ним ми образили честь та гідність пана Геннадія. Про усі судові баталії ми розкажемо у наступних публікаціях. Буде цікаво‼️

‼️Але найважливіше те, що Верховний Суд відмовив Корбану у задоволенні його позову та фактично підтвердив достовірність інформації у нашому розслідуванні. І це не може не тішити‼️

ПОДІЛИТИСЯ