Ми на зв’язку

ГромКонтроль розповів підприємцям Харкова про новації в Прозорро

Сьогодні в Харкові команда Громадського Контролю провела бізнес-сніданок, присвячений нововведенням в системі Prozorro

Участь у заході взяли понад сотні підприємців Харкова, які вже продають державі товари та послуги через електронну систему держзакупівель і хочуть бути в курсі останніх змін.

Топ-спікерами виступили Андрій Кузьменко, заступник директора державного підприємства Прозорро,   представник юридичної компанії Правое дело” Олександр Нікітенков, експерт компанії ДержЗакупівліОнлайн Андрій Баришполь і інші фахівці.

Під час заходу підприємцям Харкова розповіли про новації в сфері державних закупівель, прийняті Верховною Радою, важливі для бізнесу зміни в умовах проведення торгів на Prozorro (наприклад, можливість виправлення помилок в тендерних пропозиціях протягом 24 годин). Також обговорювалися нові можливості для оскарження дій замовників, якщо ті необгрунтовано відхиляють потенційних постачальників або іншим чином уникають конкуренції.


Представникам бізнесу авторитетно розповіли про корисну новацію – електронні каталоги ProZorro-market, які дозволяють замовникам прозоро купувати товари і послуги у перевірених постачальників, а для бізнесу спрощують отримання нових контрактів.


Фішкою події став розбір конкретних кейсів від самих підприємців – аналіз проблемних ситуацій, про які ділові люди повідомили організатора. Разом з харківськими підприємцями його провів Володимир Рисенко, експерт громадської організації Харківський антикорупційний центр. Зокрема, були розглянуті приклади оскарження порушень під час тендерів з до Антимонопольного комітету України.

Головний висновок – бізнес може активно продавати свої товари і послуги державним і муніципальним структурам. Адже це – величезний, багатомільярдний ринок. Представники ГромКонтроля зробили акцент на тому, що підприємці можуть наполегливо боротися проти порушень і відстоювати свої права під час державних закупівель.

Наступний бізнес-сніданок, присвячений новаціям в Prozorro, Громадський Контроль проведе для підприємців Львова 15 листопада

ПОДІЛИТИСЯ